Foodfight!

På supermarkedets hylder kæmper madvarerne om at få lov til at komme med dig hjem. Vi analyserer de mest interessante dueller, og fortæller dig her, hvad du skal købe for at få mest sundhed for pengene.

8. april 2013

Det kan være svært at vælge, når du triller indkøbsvognen rundt mellem hylderne i supermarkedet. Pris, kvalitet og sundhed skal helst gå op i en højere enhed, så du kommer hjem med råvarerne til en masse sunde måltider. Aktiv Træning har tjekket, hvad der er findes af vitaminer, mineraler, protein, fedt og kulhydrat i 16 populære fødevarer, som tit duellerer om din gunst.

Kamp nr. 1: Skyr mod A38

Debutanten Skyr Proteinindholdet er tårnhøjt. Samtidig er skåret ned på kulhydraterne og næsten alt fedtet er væk. Resultatet er en syrnet proteinbombe. Styrke: Meget protein, lavt kalorieindhold. Svaghed: Smag og konsistens er ikke alles favorit. Kan dog gøres mere flydende ved at røre den op med vand.

Veteranen A38 Ved at syrne med såkaldt probiotiske bakterier skabes et mavevenligt surmælksprodukt. I 0,5 %-varianten udmærker A38 sig ved sit lave fedtindhold. Styrke: De anvendte bakteriestammer gavner din fordøjelse. Svaghed: For meget kulhydrat og for lidt protein.

Afgørelsen: A38 vil kunne besejre de fleste modstandere, men Skyr er en uventet stærk debutant, som klart udbokser veteranen.

Kamp nr. 2: Makrel på dåse mod tun på dåse

Makrel i tomat Makrel er en såkaldt fed fisk og kombineres her med sund tomatsauce. Den fremragende ‘cocktail’ giver dig protein og masser af omega-3, som bekæmper betændelsestilstande i kropen. Styrke: Rig på super-sunde fedtsyrer. Svaghed: Ingen!

Tun i olie Flager af fedtfattig tun blandes her med en masse olie. Desværre er det ikke sund fiskeolie, som tunen svømmer rundt i, men en forholdsvis sølle planteolie. Styrke: Giver dig masser af protein. Svaghed: Du får kalorier fra en type fedt, som du allerede får masser af.

Afgørelsen: Overbevisende pointsejr til dåsemakrellen, som er overlegen på alle punkter.

Log ind og se flere dueller:

  • Kan havregryn slå mysli?

  • Vil frosne ærter ryste friske ærter?

  • Slår minimælk den gamle mester letmælk?

  • Kan dambrugslaks hamle op med vildlaks?

  • Hvem tager titlen - cornflakes eller havrefras?

  • Hvad er bedst? Blomkål eller broccoli?

Log ind herunder (eller opret gratis profil) og hent alle mad-duellerne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Påvirker varmen din træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: