© Andreas Mikkel

Grill-grej til fisken

Bryd vanen – og drop bøfferne og de tunge grillpølser, når der skal grilles. Læg i stedet frisk fisk og skaldyr på risten oven på de glødende kul. Det er ofte både hurtigere og nemmere, smager fantastisk og giver sundhedsværdien i grillmenuen et gevaldigt løft.

21. juni 2011

Ildfaste fade Fisk og skaldyr kan være meget fine og skrøbelige i kødet. Det er derfor en god idé at have et lag mellem fisk og grillrist. Læg fx laksebøffer i et ildfast fad eller i en alubakke smurt med lidt olie i bunden. Derved undgår du også, at fiskesafter drypper ned på kullet, og at skindet sidder fast.

Palet Fisk – især udskåret som fileter – kan være lidt svære at vende på grillen. Brug derfor en flad palet med et bredt hoved, så du let kan komme under fisken og vende den.

Pensel Benyt en pensel med bløde hår til at pensle fisk og skaldyr med olie, inden de lægges på grillen.

Kuglegrill I en kuglegrill skabes der en masse indirekte varme, som er perfekt til grilning af fisk. Fisken får nemlig varme fra alle sider og skal derfor ikke vendes. Fisken bliver mere nænsomt tilberedt, og det er lettere at styre temperaturen.

Folie Folie er genialt til grillet fisk. Pak fisk og tilbehør samt lidt væde i foliepakker, og læg dem direkte på grillristen. Al fiskens saft bliver på denne måde bevaret i pakken, og fisken bliver både saftig og fast i kødet på en gang. Folie kan også bredes fladt ud over hele grillristen.

5 gode huskeråd

  1. Hold dig fra fedtede marinader, da fisk nemt drukner i disse og mister smag. Pensl i stedet med en blanding af olie og citronsaft.
  2. Bevar skindsiden på fiskene, og grill denne side først. Rids skindet et par gange – så vil fisken ikke trække sig sammen.
  3. Vend som hovedregel kun fisk og skaldyr én gang. Det bevarer fiskens saftighed og smag.
  4. Fede fisk som laks og makrel har en fast struktur i kødet og et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, der vil gøre grilningen lettere.
  5. Rens altid grillristen godt inden brug, da fisk og skaldyr let brænder på.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Påvirker varmen din træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: