Sund morgenmad - det skal du spise
Sådan spiser du sundt om morgenen

Du ved sikkert godt, at wienerbrød ikke er super sund morgenmad - men hvad er så?

© colourbox

Hvad er god og sund morgenmad?

Hvad er sund morgenmad? Det kan du blive klogere på her. Du kan bl.a. se vores 3 bedste bud på sund morgenmad.

Sund morgenmad - sådan!

Sund morgenmad giver din krop en god start på dagen. 

Her på siden fortæller vi om, hvad sund morgenmad er, og om morgenmaden er dagens vigtigste måltid eller ej.


Er morgenmaden dagens vigtigste måltid?

Du har sikkert hørt, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Men er det nu også sandt?

Svaret er nej, morgenmaden er ikke vigtigere end dagens øvrige måltider. 

Det vigtige er altså ikke, om du spise morgenmad eller ej. 

Når det så er sagt, kan vi alligevel godt anbefale, at du spiser en god og sund morgenmad, så din krop får noget at arbejde med, og så du kan føle dig mæt i lang tid.

Men hvad er sund morgenmad?


3 bud på sund morgenmad

1. Havregryn er super sund morgenmad: De små gryn er nemlig spækket med gode kulhydrater, sunde fedtstoffer, protein og opløselige kostfibre, der er godt brændstof til resten af dagen og holder dig mæt i lang tid.

2. Æg er super sund morgenmad: Er du ikke til havren, så prøv fx en lille omelet eller spejlæg af to æg med et stykke fuldkornsrugbrød og 200 gram peberfrugt til. Ægget bidrager med proteiner, der holder dig mæt, og rugbrødet har gode kulhydrater og er fuld af magnesium.

3. Syrnede mælkeprodukter er super sund morgenmad: Et andet bud på nærende og slankende morgenmad er to dl skyr eller A38 med et småtskåret æble og 15 hasselnødder ovenpå. Skal den forsødes, så dryp lidt akaciehonning ovenpå, eller drys med lidt kanel.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: