© iStock

Hvor sunde er marinerede sild?

Især om vinteren er D-vitamin en mangelvare, så spis gerne et stykke med marineret sild flere gange om ugen. Undgå dog så vidt muligt karrysild og anden sild i fed sauce.

25. november 2013

Hvor sunde er sild?

Jeg har hørt, at marineringen går ud over fiskens vitaminer. Hvor sunde er marinerede sild egentlig?

SVAR: De er faktisk overraskende sunde. Marineringsprocessen koster ganske vist nogle vitaminer, men går heldigvis ikke ud over fiskens høje indhold af D-vitamin og sunde omega-3-fedtsyrer, som er de to vigtigste sundhedsmæssige årsager til at sætte sild på bordet. 

Især om vinteren er D-vitamin en mangelvare, så spis gerne et stykke med marineret sild flere gange om ugen. Undgå dog så vidt muligt karrysild og anden sild i fed sauce.

Vælger du derimod en ‘hvid sild’, får du til gengæld kun ca. 15 gram fedt pr. 100 gram, og det er kun et par gram mere, end der naturligt findes i rå sild.

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: