© Istock

Hvorfor er det så dyrt at spise sundere?

Jeg vil gerne spise sundere i dagligdagen, men jeg synes, de sunde varer er alt for dyre. Hvad gør jeg?

Det er faktisk ikke helt rigtigt, at det skulle være så meget dyrere at leve og spise sundere. Det behøver det i hvert fald ikke at være. Det handler i store træk om, hvad du køber, hvor længe varen mætter, hvor meget næring du får, og hvor meget mad du smider væk – uden grund.

For et par år siden konkluderede Fødevareinstituttet under Danmarks Tekniske Universitet faktisk i en undersøgelse, at det kun kostede 50 kr. mere hver måned at leve sundere. I forsøget købte man blandt andet magre madvarer, der var fulde af fuldkorn og leverede masser af vitaminer og mineraler.

Det kan godt være, den enkelte kvalitetsvare er lidt dyrere end den næringsfattige pendant, men så mætter kvalitetsvaren også i længere tid og er samtidig sundere. Et godt eksempel er et kvalitetsrugbrød, der indeholder meget fuldkorn i forhold til et billigere og fuldkornsfattigere alternativ.

Aktiv Træning anbefaler: Effektivt træningssæt

Vil du have en stærk krop og undgå skader? Lige nu kan du få vores store træningssæt til en helt fantastisk intro-pris. Sættet består af et mavehjul, en træningsmåtte og træningselastikker samt en stor guide med øvelser, så du kan træne hele kroppen derhjemme. Derudover får du 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, som hver måned er proppet inspiration, motivation og gode råd til din træning. Og det bedste af det hele er, at du får det hele for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Det har aldrig været billigere at komme i form. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: