© Istock

Kan sojadrik erstatte mælk?

Er sojadrik et godt og sundt alternativ, hvis man ikke kan tåle komælk?

De senere år er der kommet en række alternativer til mælk på markedet, men det er ikke dem alle, der er lige gode. Der er stor forskel på indholdet af protein, fedt, kulhydrater og kalcium.

Sojadrik er et ganske fornuftigt alternativ, som er beriget med kalcium, så den på den front matcher mælken. Samtidig er fordelingen af protein, fedt og kulhydrat bragt på niveau med en hybrid mellem letmælk og sødmælk. Vær opmærksom på, at drikken er ganske kalorierig i forhold til minimælk. Proteinet er af høj kvalitet, der stort set er på niveau med komælkens.

3 ANDRE ALTERNATIVER:

  • Havredrik: Stritter noget væk fra almindelig mælk ved at være fattig på protein. Samtidig er både kulhydrat- og fedtindholdet typisk en tand højere. Kalciumindholdet står og falder med, om havredrikken er beriget.
  • Risdrik: Er som regel et sølle alternativ til mælk. Sukkerindholdet er på højde med en sodavand, og proteinindholdet er helt i bund. Når der samtidig skal ledes med lup for at finde spor af kalcium, er den et meget ringe alternativ.
  • Mandeldrik: Minder på mange måder om havredrikken ved at være fattig på protein og forholdsvis fed. Kulhydratindholdet er lavt, hvilket i visse situationer kan være et plus.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: