Slow carb
Spis slow carb og undgå højt blodsukker


© Foto: iStock

Kend dine kulhydrater

Få styr på dine kulhydrater, så du vælger de rigtige. Kulhydrater kan både være langsomme og hurtige, og det er afgørende for, hvordan det påvirker din energi.

21. september 2021 af Redaktionen

En god tommelfinger regel, når det kommer til kulhydrater, er, at du bør gå efter de langsomme, fordi de løber langsomt igennem dit system. De sørger for, at du holder dit blodsukker på et stabilt niveau. De hurtige kulhydrater skal dog ikke afskrives helt, da de er gode ved særlige lejligheder - fx fest eller løb - når du har brug for maksimal energi. 

Meget langsomme 

Bælgfrugter som linser og tørrede bønner, havregrød, fuldkornspasta, kål, perlebyg, rodfrugter, løg, ærter, nødder og mandler. 


Relativt langsomme

Kolde kartofler, ris, nordiske frugter som bær, æble og pære, mælkeprodukter, mørk chokolade. 


Relativt hurtige 

Tørret frugt, eksotiske frugter som ananas, papaja og melon, kartoffelmos og couscous. 



Megahurtige

Sodavand, juice, vingummi, honning, druesukker, cornflakes, franskbrød og riskiks. 


Kilde: Diabetesforeningen + Københavns Universitet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: