En god tommelfinger regel, når det kommer til kulhydrater, er, at du bør gå efter de langsomme, fordi de løber langsomt igennem dit system. De sørger for, at du holder dit blodsukker på et stabilt niveau. De hurtige kulhydrater skal dog ikke afskrives helt, da de er gode ved særlige lejligheder - fx fest eller løb - når du har brug for maksimal energi.
Meget langsomme
Bælgfrugter som linser og tørrede bønner, havregrød, fuldkornspasta,
kål, perlebyg, rodfrugter, løg, ærter, nødder og mandler.
Relativt langsomme
Kolde kartofler, ris, nordiske frugter som bær, æble og pære,
mælkeprodukter, mørk chokolade.
Relativt hurtige
Tørret frugt, eksotiske frugter som ananas, papaja og melon, kartoffelmos og couscous.
Megahurtige
Sodavand, juice, vingummi, honning, druesukker, cornflakes,
franskbrød og riskiks.
Kilde: Diabetesforeningen + Københavns Universitet