Kvinder tiltrækkes af mænd, der lugter af DETTE

Et studie indikerer, at kvinder tiltrækkes af mænd, der lugter af denne ildelugtende fødevare ...

3. august 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hvis man spørger kvinder, hvilke lugte de finder tiltrækkende, så kunne man forestille sig, at ting som parfume eller nyslået græs ville blive nævnt. Ifølge et studie er det en helt anden ting, som kvinder i virkeligheden bliver tiltrukket af.

Studiet

Studiet, der er foretaget på University of Stirling i Skotland og på Charles University i Tjekkiet, fastslår, at kvinder finder mænd, der lugter af hvidløg særligt tiltrækkende! Studiet er baseret på 42 kvinder, der skulle lugte til 42 mænds sved og vurdere dennes lugt.

Mændene blev inddelt i to grupper. Den ene gruppe spiste fødevarer MED hvidløg, og den anden gruppe UDEN hvidløg. Derefter byttede de to grupper mænd fødevarer - og forsøget blev gennemført igen.

Ved hjælp af bomuldsindlæg i mændenes t-shirts, blev det muligt at lade kvinderne vurdere mændenes lugt.

Mmm, hvidløg

Studiet viste, at kvinderne foretrak lugten fra de mænd, der havde spist hvidløg eller hvidløgskapsler, frem for de, der intet hvidløg havde spist.

En forklaring på det spøjse resultat kan skyldes tendenser tilbage fra evolutionen. Sundhedsgevinsterne ved at spise hvidløg, kan nemlig påvirke kvinder til at anse de mænd, der spiser hvidløg, som bedre og sundere parringspartnere.

Studiet er dog udført på et relativt lavt antal forsøgspersoner, og sikkerheden omkring resultaterne er derved derefter. Mange kvinder stejler desuden fordi, de mener, at de bestemt ikke foretrækker mænd, der lugter af hvidløg ...

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: