Læs også

Køb sundt ind

© Colourbox

NY VIDEN: Spis mættet fedt hver dag

Forskerne siger nu, at mættet fedt er OK. Der er nemlig 4 gode grunde til at spise mættet fedt. Se dem her.

12. december 2012

Før var mættet fedt var den værste skurk i vores kost. Nu siger forskerne, at du må spise det hver dag – dog højst 20-30 gram om dagen. Her er 4 gode grunde til at spise mættet fedt hver dag.

1. 50 procent af dine cellers membran består af mættet fedt. Her sikrer det, at membranen har den rigtige konsistens, som tillader næringsstoffer at trænge ind og affaldsstoffer at komme ud. Hos personer, der mangler mættet fedt, ser man, at cellerne efterhånden bliver svagere og fungerer dårligere.

2. Mange fødevarer, der indeholder mættet fedt, forsyner dig samtidig med andre vitale næringsstoffer. Oksekød giver dig eksempelvis meget A-vitamin og forsyner dig med E-vitamin. Begge dele optages effektivt af kroppen, fordi du samtidig får lidt fedt.

3. Visse typer mættet virker bakteriedræbende. Derved er det mættede fedt med til at forebygge de betændelsestilstande, som fører til åreforkalkning og blodpropper.

4. For at kroppen kan trække vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer ud af din mad, skal mave-tarm-systemet forsynes med en vis mængde mættet fedt.

Sådan får du den rette mængde fedt Log ind og download hele artikelen med konkrete tips til hvad og hvor meget, du skal spise, for at opnå det optimale antal gram mættet fedt om dagen. Se også hvilke tre slags mættet fedt, der er de bedste.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Påvirker varmen din træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: