Mand der laver salat
© iStock

Sådan øger du din mæthedsfornemmelse

Ved at stimulere sanserne kan hjernen ”snydes” til at opleve en større mæthed. Det kan være en stor hjælp i et vægttab, hvor sulten godt kan tage over til tider. Derfor er der nogle ting, som er oplagte at være opmærksom på, når du laver din mad.

22. maj 2018

Sådan kan du føle dig mere mæt

Mæthed handler om andet end at fylde maven. Faktorer som udseende, smag og konsistens har også indflydelse på, hvornår du føler dig mæt. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan føle en større mæthed uden at proppe dig.

Synet

Jo flere farver og former, der er i din kost, jo bedre mæthedsfornemmelse. Et flot og anderledes måltid gør, at du bliver mere tilstede, når du spiser. Forsøg derfor at lave nogle andre udskæringer end normalt. Du kan for eksempel skære brød i trekanter istedet for den klassiske firkantede form. Sørg også for at maden har forskellige farver.

Mæthedsfornemmelsen kan også øges ved at få maden til at synes større. Brug for eksempel mindre tallerkener eller fyld bunden af tallerken med salat, så den bliver mere fyldt, uden at kalorieindholdet stiger voldsomt.

Smagen

Smagen af maden har betydning for, hvor store mængder du spiser. Gå derfor efter at lave mad, der indeholder grundsmagene:

  • Surt: findes i frugt, eddike og syrnede mælkeprodukter. 
  • Sødt: findes i frugt, bord- og mælkesukker. 
  • Salt: findes i bordsalt. 
  • Bittert: findes i kaffe, grape, kål og rå kakao.
  • Umami: findes i grønne asparges, modne tomater, svampe og kød.

Følelsen

Madens konsistens har betydning for mæthedsfornemmelsen. Sørg for at din mad indeholder både blødt og sprødt, så der er modstand i maden.

Smagsnuancerne kan forsvinde afhængig af temperaturen på maden. Vær derfor opmærksom på, at temperaturen hverken er for varm eller for kold.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: