K-vitamin er et overset vitamin, der dog er mindst ligeså essentielt for kroppens sundhed som f.eks. c- og d-vitamin.
K-vitamin spiller en afgørende rolle for blodet og knoglernes sundhed. K-vitamin sikrer, at blodet kan størkne (koagulere), hvis du eksempelvis har skåret dig. K-vitamin giver også kroppen de rette midler til at opbygge stærke og sunde knogler.
K-vitamin findes i både lever, nyre, mejeriprodukter, kornprodukter, kød og frugt. Det er dog især de mørkegrønne grønsager, der leverer det vigtige vitamin. Her er topscorerne af fødevarer med k-vitamin (mikrogram/100 g):
Top 10: Fødevarer med størst indhold af k-vitamin
- Persille (rå): 790
- Spinat (rå): 560
- Sojaolie: 540
- Purløg (rå): 310
- Koriander (friske blade): 310
- Kikærter (tørrede):264
- Broccoli (rå): 260
- Rosenkål (rå): 250
- Grønkål (rå): 250
- Sojamel: 200