© Colourbox

Verdens bedste mad

14 almindelige madvarer er ifølge videnskaben ekstra sunde.

Mange fødevarer bliver kaldt sunde, men nogle er lige en tand sundere end andre. På Institute of Food Technologists i USA har de set nærmere på, hvilke fødevarer der har videnskaben bag sig. De er nået frem til en liste på 14 fødevarer, hvis gode egenskaber bakkes op af solid forskning. Det betyder naturligvis ikke, at de er de eneste sunde fødevarer.

### Nødder **5\. Mandler:** 50 g mandler er nok til at reducere risikoen for hjertekar- sygdom og feder overraskende lidt. **6\. Hasselnød:** Husk at spise den brune hinde, der rummer flest antioxidanter. **7\. Pekannødder:** Nøddens indhold af E-vitamin beskytter nervesystemet. **8\. Pistacienød:** Modvirker betændelsestilstande i kroppen. **9\. Valnød:** Mindsker risikoen for hjerte-karsygdom, hvis man har type 2-diabetes.

Source #ift.org

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: