Vind kampen mod din indre snack-junkie

Har du svært ved at sige nej til en fristelse? Og ryger der derfor alt for mange kalorier indenbords? Se her, hvordan du slipper for at falde i hver gang.

27. februar 2013

Skriger dine smagsløg efter en pose fede kartoffelchips, skyldes det måske i virkeligheden, at du under træning har svedt en masse salt ud gennem porerne. Og savler du efter en fransk hotdog, mens du betaler for benzinen, kan det nemt skyldes, at din hjerne spiller dig et puds ved at gentage stenaldermandens motto: Fedt er godt – meget fedt er meget godt!

Vores lyst til mad er underlagt et sindrigt system, som skal sikre, at vi nærmest pr. automatik træffer de rigtige madvalg. Men samtidig er trangen også underlagt en lang stribe andre faktorer, som fx at mad skal sprede glæde, trøste og skabe hygge – og det går ind og forstyrrer den fundamentale kaloriestyring via simpel sult og mæthed.

Heldigvis kan du luge masser af tomme og fedende kalorier ud af din hverdag blot ved at blive bedre til at tolke kroppens signaler.


Styr sikkert uden om kalorierne med I FORM Kostdagbog I FORM Kostdagbog er et værktøj, som hjælper dig med at skabe overblik over din daglige energibalance. Med udgangspunkt i din kost og motion, får du hurtigt indblik i, om der er en lidt for stor overvægt af de daglige fristelser.

Prøv I FORM Kostdagbog i 5 dage gratis

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: