Kollagen i suppe
Kollagen er godt for meget -

Og et pulvertilskud er ikke den eneste måde at få kollagen på. Fx er en suppe kogt på knogler rig på proteinet. Læs med her, og bliv klogere på kollagen og hvorfor det gavner kroppen. 

© iStock

Er det værd at tage kollagen?

Der er meget snak om kollagen. Men hvordan virker det, og skal man overveje at tage et tilskud?

Kollagen er det mest almindelige protein i bindevæv hos mennesker og dyr. Med alderen falder kroppens produktion af kollagen, og det går bl.a. ud over vores evne til at bevæge os ubesværet. Forskerne undersøger, om et øget indtag af kollagen kan styrke kroppen mod dette forfald, og man har set flere lovende resultater.

Hvordan kan kollagen hjælpe din træning? Læs her, hvorfor kollagen kan booste din træning. 

Her kan kollagen gavne 

Sener og ledsmerter

Kollagen kan mindske gigtsmerter. 

© iStock

Sener og led

Både ledbånd, sener og brusk består fortrinsvis af kollagen. Noget tyder på, at øget kollagen kan give bedre bevægelighed, mindske gigtsmerter og gøre, at du kan komme hurtigere tilbage efter en skade.

Læs også: Kreatin: Alt du bør vide

Knogler

Kollagen øger dannelsen af nyt knoglevæv og sikrer en bedre optagelse af kalcium fra maden. Det kan nedsætte risikoen for knogleskørhed, som især rammer mange kvinder, efterhånden som de kommer op i alderen.

>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<


Kollagen for huden.

Kollagen er godt tilskud i kampen mod rynker. 

© iStock

Hud

Din hud består af 75 pct. kollagen, og alderen sætter sine tydelige spor her. Forskning har vist, at øget indtag af kollagen kan mindske rynker, give mere fugt og elasticitet i huden og desuden få sår til at hele hurtigere.


Blodkar

Et skud ekstra kollagen kan måske også gøre gavn for kredsløbet. Forsøg peger i retning af, at proteinet kan være med til at holde blodkarrene elastiske, sænke blodtrykket og beskytte mod blodpropper.


Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: