Kyllingeburger
Ingredienser til fire burgere:
4 fuldkornsboller4 kyllingefileter, ca. 600 g
½ agurk
½ hoved icebergsalat
200 g pink spidskål
½ ananas
4 spsk. salatmayonnaise
4 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. sød chili
½ tsk. salt
1 spsk. citronsaft
Ingredienser til panering:
100 g let knuste cornflakes1 æggehvide
100 g mel
1 dl vand
½ tsk. salt
*Hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du undlade at panere kyllingebrysterne.
Sådan gør du
- Snit iceberg og spidskål fint. Skær agurken i skiver.
- Rør salatmayonnaise, græsk yoghurt, sød chili og salt sammen.
- Skær fire store skiver ananas, og skær kanten af. Grill dem på en meget varm forvarmet grillpande, så de får flotte grillstreger. Vend dem alternativt på en alm. pande, til de har fået en mørkebrun farve.
- Halvér kyllingefileterne fladt på langs.
- Pisk æggehviden, salt og vandet sammen med mel til en tyktflydende dej.
- Vend kyllingebrysterne i dejen, og panér dem i cornflakes.
- Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 200 grader i en forvarmet ovn i 15 min. Lun burgerbollerne med de sidste 2 min.
- Vend spidskålen i citronsaften imens.
- Smør bollerne med chilidressing, og saml din burger.
Næringsindhold pr. burger:
Energi: 741 kcalProtein: 45,5 g
Fedt: 19,8 g
Kulhydrat: 99,1 g
Kostfibre: 8,5 g