Marineret kød på grill
Mangler du inspiration til en god marinade?

Frygt ej. Her får du 5 opskrifter på de lækreste marinader, til når grillsæsonen starter.

© iStock

Marinér & grill

Den beskytter dit kød og er forbløffende simpel at lave, og så giver den grillbøfferne et gevaldigt smagsmæssigt løft. Se, hvordan du bliver en mester i marinader. Det er nemmere, end du tror.

9. maj 2021 af Opskrift: Mads Persson

Det kan godt være, du er en stor grillmester. Men kan du også kreere en saftig marinade? Hvis ikke, så kast dig trygt ud i det. For ud over at være forbløffende nem at lave kan den bruges til alle slags kød, fisk og grønsager og er særlig velegnet til fedtfattige udskæringer. Den blendede masse går nemlig ind og bearbejder og mørner kødet, så det får ekstra saft og kraft. Derudover forkorter marinaden stegetiden og virker samtidig som en beskyttende hinde, så du undgår at branke kødet og udvikle de farlige såkaldte stegemutagener. Så drop de færdiglavede marinader, find blenderen frem, og skyd grillsæsonen i gang med nye marinader


>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<


1. Den hurtige

Egnet til: Oksekødsbøffer, frikadeller, grønsager

Marineringstid: 5-10 min.

Ingredienser: 

1 bdt. basilikum

2 spsk. små grønne ærter 

2 spsk. mandler 

2 fed hvidløg 

3 dl olivenolie 

1 bdt. forårsløg

Saften af en citron 

Salt, peber 

Sådan gør du:
Skyl alle grønsagerne grundigt, og snit dem i mindre stykker. Blend samtlige ingredienser til en tyk marinade, og smag til med citron, salt og peber. 

Hurtig marinade

1. Den hurtige

© Valling.com


2. Den med asiatiske noter

Egnet til: Tigerrejer, laksebøf, hvid fisk, spareribs.

Marineringstid:
30-40 min.

Ingredienser: 

1 rød peber 

1 frisk rød chili 

1 rødløg i både 

4 soltørrede tomater 

1 spsk. riseddike 

1 tsk. brun farin 

3 dl jordnøddeolie 

Sådan gør du:
Skær den røde peber over på midten, og grill den ved 250° i ovnen i ca. 15 min., til den er branket. Læg den i en plastpose i et par min., og pil skindet af den. Læg den i blenderen sammen med de øvrige ingredienser, og blend, til du får en ensartet konsistens.

3. Den gode gamle med BBQ 

Egnet til: Spareribs, kyllingelår.

Marineringstid: 1-2 timer.

Ingredienser: 

2 fed hvidløg 

1 tsk. rødvinseddike 

4 tomater, hakket i tern 

1 ‘tommelfinger’ frisk ingefær 

1 tsk. paprika 

2 spsk. peanutolie 

1 frisk rød chili 

1 spsk. soja 

1 tsk. honning

Sådan gør du:
Kom samtlige ingredienser i en blender, og ‘kør’, til marinaden har en ensartet konsistens. Justér med honning, soja og chili. Egnet til: Spareribs, kyllingelår. Marineringstid: 1-2 timer. 

BBQ marinade

3. Den gode gamle med BBQ 

© Valling.com


4. Den sommerlige

Egnet til: Svinekoteletter, svinemørbrad, laksebøf.

Marineringstid:
20-30 min.

Ingredienser: 

1 hel økoappelsin 

1 spsk. hvidvinseddike 

3 dl rapsolie 

1 tsk. honning 

2 spsk. dijonsennep 

Sådan gør du:
Skær appelsinen i mindre stykker, og put den med de øvrige ingredienser i blenderen. Blend til en lind masse, og smag til med sennep og honning. 


5. Den cremede

Egnet til: Lammekoteletter, hakket oksekød.

Marineringstid: 20-30 min.

Ingredienser: 

1 dl udkogte hvide bønner 

1 stilk frisk rosmarin 

2 fed hvidløg 

Saften af én citron 

1 spsk. trøffelolie 

3 dl olivenolie 

Salt, peber 

Sådan gør du: 
Kom samtlige ingredienser i en blender, og blend, til marinaden er tyk og cremet. Smag til med salt og peber. 

cremet marinade

5. Den cremede

© Valling.com

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: