Det kan godt være, du er en stor grillmester. Men kan du også kreere en saftig marinade? Hvis ikke, så kast dig trygt ud i det. For ud over at være forbløffende nem at lave kan den bruges til alle slags kød, fisk og grønsager og er særlig velegnet til fedtfattige udskæringer. Den blendede masse går nemlig ind og bearbejder og mørner kødet, så det får ekstra saft og kraft. Derudover forkorter marinaden stegetiden og virker samtidig som en beskyttende hinde, så du undgår at branke kødet og udvikle de farlige såkaldte stegemutagener. Så drop de færdiglavede marinader, find blenderen frem, og skyd grillsæsonen i gang med nye marinader
>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<
1. Den hurtige
Egnet til: Oksekødsbøffer, frikadeller, grønsager
Marineringstid: 5-10 min.
Ingredienser:
1 bdt. basilikum
2 spsk. små grønne ærter
2 spsk. mandler
2 fed hvidløg
3 dl olivenolie
1 bdt. forårsløg
Saften af en citron
Salt, peber
Sådan gør du:
Skyl alle grønsagerne
grundigt, og snit dem i
mindre stykker. Blend
samtlige ingredienser til en
tyk marinade, og smag til
med citron, salt og peber.

1. Den hurtige
© Valling.com
2. Den med asiatiske noter
Egnet til: Tigerrejer, laksebøf, hvid fisk, spareribs.
Marineringstid:
30-40 min.
Ingredienser:
1 rød peber
1 frisk rød chili
1 rødløg i både
4 soltørrede tomater
1 spsk. riseddike
1 tsk. brun farin
3 dl jordnøddeolie
Sådan gør du:
Skær den røde peber over
på midten, og grill den ved
250° i ovnen i ca. 15 min.,
til den er branket. Læg den
i en plastpose i et par min.,
og pil skindet af den. Læg
den i blenderen sammen
med de øvrige ingredienser, og blend, til du får en
ensartet konsistens.
3. Den gode gamle med BBQ
Egnet til:
Spareribs, kyllingelår.
Marineringstid:
1-2 timer.
Ingredienser:
2 fed hvidløg
1 tsk. rødvinseddike
4 tomater, hakket i tern
1 ‘tommelfinger’ frisk ingefær
1 tsk. paprika
2 spsk. peanutolie
1 frisk rød chili
1 spsk. soja
1 tsk. honning
Sådan gør du:
Kom samtlige ingredienser
i en blender, og ‘kør’, til
marinaden har en ensartet
konsistens. Justér med
honning, soja og chili.
Egnet til:
Spareribs, kyllingelår.
Marineringstid:
1-2 timer.

3. Den gode gamle med BBQ
© Valling.com
4. Den sommerlige
Egnet til: Svinekoteletter, svinemørbrad, laksebøf.
Marineringstid: 20-30 min.
Ingredienser:
1 hel økoappelsin
1 spsk. hvidvinseddike
3 dl rapsolie
1 tsk. honning
2 spsk. dijonsennep
Sådan gør du:
Skær appelsinen i mindre
stykker, og put den med de
øvrige ingredienser i blenderen.
Blend til en lind masse, og smag
til med sennep og honning.
5. Den cremede
Egnet til: Lammekoteletter, hakket oksekød.
Marineringstid: 20-30 min.
Ingredienser:
1 dl udkogte hvide bønner
1 stilk frisk rosmarin
2 fed hvidløg
Saften af én citron
1 spsk. trøffelolie
3 dl olivenolie
Salt, peber
Sådan gør du:
Kom samtlige ingredienser i
en blender, og blend, til
marinaden er tyk og cremet.
Smag til med salt og peber.

5. Den cremede
© Valling.com