Æggekage i fad med kartoffel, peberfrugt og mozzarella

Super lækker æggekage med inspiration fra det italienske køkken

20. november 2019 af Anders Karmark

Det kan godt virke uoverskueligt at skulle tilberede et sundt aftensmåltid fra bunden, når man kommer træt hjem fra job eller træning, så det er godt, at nogle retter er så simple, at de næsten laver sig selv. Her får du en lækker opskrift på en alti-en-ret med æg, som kræver et minimum af arbejde.

Ingredienser til 4 pers.: 

● 10 æg 

● 4 skiver parmaskinke 

● 200 g kartofler 

● 2 løg 

● 1 grøn peberfrugt 

● 1 spsk. friskhakket rosmarin 

● 150 g cherrytomater 

● 100 g revet mozzarella 

● 2 spsk. olivenolie 

● ½ spsk. salt 

● ½ tsk. peber

Sådan gør du: 

● Skær kartoflerne i små tern på ca. ½ x ½ cm. 

● Skær peberfrugten i fine tern. 

● Skær løgene i fine tern. Sautér løgene i olivenolien på en varm pande, til de er møre og blanke. 

● Tilsæt kartoffeltern, grøn peber, revet mozzarella, rosmarin, salt og peber. 

● Pisk æggene, og rør dem sammen med løg- og grønsagsblandingen i et ovnfast fad. Bag det i ovnen i 5 min. ved 180 grader. 

● Læg derefter de 4 skiver parmaskinke øverst, og bag det hele i yderligere 15 min., til ægget er blevet fast, og parmaskinken er blevet sprød. 

● Skær cherrytomaterne i halve, og pynt med dem på toppen inden servering. 

● Servér evt. en simpel salat og lidt pesto til.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: