Æggekage med tomat-bønne-salsa

Asparges er i sæson netop nu. De smager allerbedst, lige når de er høstet – jo længere du gemmer dem, jo fladere bliver smagen.

© Thomas Dahl

Æggekage med tomat-bønne-salsa

Æggekage er et sikkert hit på middagsbordet og så er det supernemt at lave. Her får du opskriften på æggekage med tomat-bønne-salsa toppet med asparges.

5. juli 2019 af Thomas Dahl

Æggekage med tomat-bønne-salsa

Ingredienser til 2 personer: 

  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 løg, fintsnittet
  • ½ rød peber i fine tern
  • 50 g fintrevet gulerod
  • 50 g revet parmesan
  • 8 friske grønne asparges
  • 2 tomater i tern
  • 75 g kogte sojabønner
  • 2 spsk. fintsnittet purløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g hakkede, saltede mandler
  • Salt og peber

Læs meget mere om, hvorfor æg er godt for dig, som træner.

Sådan gør du

  1. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og peber.
  2. Sautér løg, peberfrugt og gulerod i 1 spsk. olivenolie på en varm pande i ca. 2 min. Tilsæt æggemassen, og bland det hele godt sammen.
  3. Drys revet parmesan ud over æggekagen, og bag den færdig i ovnen ved 200 grader i cirka 5-6 minutter.
  4. Rist eller grill aspargesene på en pande eller grillpande, til de har fået lidt farve.
  5. Bland tomater, sojabønner og purløg sammen med 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.
  6. Pynt æggekagen med de grillede asparges, hakkede mandler og tomat-bønne-salsaen.
  7. Servér evt. en skive ristet rugbrød og en god chilipesto til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 725 kcal

Protein: 42,9 g

Fedt: 49,8 g

Kulhydrat: 32,7 g

Kostfibre: 9 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: