Æggekage med tomat-bønne-salsa

Asparges er i sæson netop nu. De smager allerbedst, lige når de er høstet – jo længere du gemmer dem, jo fladere bliver smagen.

© Thomas Dahl

Æggekage med tomat-bønne-salsa

Æggekage er et sikkert hit på middagsbordet og så er det supernemt at lave. Her får du opskriften på æggekage med tomat-bønne-salsa toppet med asparges.

5. juli 2019 af Thomas Dahl

Æggekage med tomat-bønne-salsa

Ingredienser til 2 personer:
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 løg, fintsnittet
  • ½ rød peber i fine tern
  • 50 g fintrevet gulerod
  • 50 g revet parmesan
  • 8 friske grønne asparges
  • 2 tomater i tern
  • 75 g kogte sojabønner
  • 2 spsk. fintsnittet purløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g hakkede, saltede mandler
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og peber.
  2. Sautér løg, peberfrugt og gulerod i 1 spsk. olivenolie på en varm pande i ca. 2 min. Tilsæt æggemassen, og bland det hele godt sammen.
  3. Drys revet parmesan ud over æggekagen, og bag den færdig i ovnen ved 200 grader i cirka 5-6 minutter.
  4. Rist eller grill aspargesene på en pande eller grillpande, til de har fået lidt farve.
  5. Bland tomater, sojabønner og purløg sammen med 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.
  6. Pynt æggekagen med de grillede asparges, hakkede mandler og tomat-bønne-salsaen. 
  7. Servér evt. en skive ristet rugbrød og en god chilipesto til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 725 kcal

Protein: 42,9 g

Fedt: 49,8 g

Kulhydrat: 32,7 g

Kostfibre: 9 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: