Ingredienser til æggekage
1 person:
100 g grønne bønner eller haricots verts
1 æg
1 æggehvide
30 g ricotta
50 g cherrytomater
50 g varmrøget laks
1 spsk. hakket frisk basilikum
Salt og peber
200 gram grøn salat
1 1/2 skive groft rugbrød (75 gram)
Læs meget mere om, hvorfor æg er godt for dig, som træner.
Sådan laver du den lækre og sunde æggekage:
Kog bønnerne i saltet vand i 3 min. Pisk æg, æggehvider og ricotta sammen i en skål. Tilsæt bønner, halverede tomater, laks, basilikum, salt og peber.
Smør en form på ca. 7 cm i diameter, og kom massen heri. Bag æggekagen i ovnen ved 180 grader i 20 min., til den er gylden. Server med brød og grøn salat.
PRØV OGSÅ: OMELET OPSKRIFT: Nem omelet med spinat, kartoffel og feta
LÆS OGSÅ: Laks: Vitaminrig superfood
Næringsindhold pr. person
Energi: 499 kcal Fedt: 17 g Protein: 37 g Kulhydrat: 55 g Kostfibre: 12 g