Avocado/agurkesuppe med rejer

Kølig avocado- og agurkesuppe med fjordrejer er sublim sommermad, der mætter for få kalorier og forsyner hver eneste celle i kroppen med sunde næringsstoffer.

14. juni 2011

Supper er god, gedigen og mættende kost. Som oftest er de varme og serveres om vinteren, men for at udnytte alle sommerens næringsrige og friske grønsager bør vi også tænke i suppe om sommeren. Suppen her er en god, kold sommersuppe med proteiner, der læsker og mætter og gør underværker for din sundhed. Rejernes proteiner skaber i kombination med de vitaminsprudlende og kaloriefattige grønsager en ret, der på eminent vis holder hus med kalorierne.

Proteinerne gør, at hele måltidet hviler i mavesækken, mens proteinerne spaltes ned til mindre aminosyrer. I al den tid skaber grønsagerne kaloriefattig fylde. Uden proteiner i suppen kommer den direkte ned i tarmen, hvorfra den hurtigt absorberes i kroppen uden at mætte det store. Suppen kan spises som et let frokostmåltid, men er også genial som forret. På den måde sendes de første mæthedssignaler af sted til hjernen, inden du giver dig til at spise af det traditionelt tungere hovedmåltid, og dermed kommer din appetitregulering til at fungere langt bedre, end hvis du kun spiste 1 måltid.

Det skyldes, at hjernen reagerer 15-20 minutter forsinket på de mæthedsindtryk, som måltidet giver. I praksis medfører det alt for let, at du spiser mere, end du egentlig har behov for.

Ingredienser (4 personer) 2 modne avocadoer 2 agurker Saften af 1 citron 2 spsk. græsk yoghurt 10 % ½ finthakket rødløg 1 finthakket tomat ½ bdt. hakket frisk basilikum Ca. 500 g friske små rejer 4 skiver rugbrød

Tilberedning Skær avocadoerne midtover, fjern sten, og træk skrællen af frugten.

Skræl agurkerne, skær dem over på langs, og skrab den vandede midte ud. Skær ¼ ud i små tern til pynt, og put resten i en blender sammen med avocadoerne (gem ½ til pynt), citronsaft, yoghurt, salt og peber. Blend, til suppen er lind og cremet. Stil den på køl.

Finthak den halve avocado, og bland den sammen med agurketern, tomater og rødløg. Læg blandingen oven på suppen. Dræn om nødvendigt rejerne fra lagen, og kom dem oveni. Pynt med basilikum. Servér med en skive rugbrød.

Avocado - læs vores geniale tips til alle avocadoelskere

Næringsindhold pr. portion

Energi 360 kcal Protein 26,3 g Kulhydrat 37,2 g Kostfibre 9,0 g Fedt 13,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: