Chili con carne med chokolade
Ingredienser til 4 personer:
- 100 g hvide cannellinibønner
- 100 g røde kidneybønner
- 2 små rødløg
- 1 tsk. rapskimolie
- 2 spsk. mørk balsamicoeddike
- 600-700 g kalveinderlår i strimler
- Et drys havsalt
- 1 hel rød chili
- 1 tsk. spidskommen
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. stærk paprika
- 8 enebær
- En smule revet muskatnød
- Et drys friskkværnet sort peber
- 1 ds. flåede og hakkede tomater
- 2 majskolber eller 2 kopper løsfrosne majs
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 20 g mørk chokolade (min. 70 pct. kakao)
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 spsk. olivenolie
- 1 kvist bredbladet persille
- 2 spsk. skyr eller fromage frais
Tilberedning:
- Læg bønnerne i blød i 10 timer, og kog dem i ca. 40 min. i letsaltet vand. Skær rødløgene i tern, vend dem i rapskimolien, og put dem i en gryde. Tilsæt eddike, kalvekød og salt, og vend blandingen godt. Del chilien på langs, stød spidskommen let i en morter, og mas hvidløgene.
- Kom nu krydderier, paprika, enebær, muskatnød, peber og de flåede tomater i retten, og lad det simre i 20 min., mens du koger majskolberne i letsaltet vand i syv min.
- Skær peberfrugterne i tern, og kom dem i saucen, som simrer videre i 10 min. Tilsæt lidt vand, hvis du ønsker en mere tyndtflydende sauce. Tilsæt bønner, chokolade og honning, og varm retten op, til chokoladen smelter.
- Skær majskernerne fra kolberne, og kom disse i retten. Tilsæt olie, smag til med salt og peber, og pynt den færdige ret med persillebladene.
TIPS: Hurtig bønneløsning Har du travlt, kan du bruge en dåse bønner i stedet for de friske, som skal blødes op og koges. Smagen er ikke helt den samme, men det kan sagtens gå, hvis tiden er knap.