Pasta carbonara
© Thomas Dahl

Cremet pasta carbonara

Pift den populære pasta carbonara op med sprød parmaskinke, løg, tomat og broccoli.

15. september 2019 af Anders Karmark

Pasta carbonara med sprød parmaskinke og grønt

Ingredienser (til 4 pers.):

200 g fuldkornspasta, penne
2 løg
2 store tomater
1 broccoli
8 skiver parmaskinke
4 dl letmælk
50 g fintrevet parmesan
1 tsk. tørret timian (eller frisk)
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
Lidt hakket persille til pynt

Sådan gør du:

  • Kog pastaen, og lad den køle af.
  • Snit løgene fint, og skær tomaterne i tern. Pluk broccolien i små buketter.
  • Bag parmaskinken i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
  • Sautér løgene i olivenolien, til de er gyldne, på en middelvarm forvarmet pande. Tilsæt letmælk, timian og salt og peber, og lad det koge, indtil det er reduceret til ca. det halve. Tilsæt dernæst tomat, broccoli og parmesan.
  • Vend det hele sammen med pastaen, og læg de sprøde skiver parmaskinke ovenpå. Pynt evt. med hakket persille.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 414 kcal
Protein: 26,2 g
Fedt: 12,8 g
Kulhydrat: 52,9 g
Kostfibre: 8,9 g

Pasta
Er pasta sundt?

Sammen med ris, kartofler og brød har pastaen stået i skammekrogen de seneste år, men fuldkornsvarianterne rummer både langsomt-optagelige kulhydrater, masser af vitaminer og mineraler samt kostfibre nok til at dække hele dagsbehovet i en enkelt servering.
Du kan booste sundhedsværdien ved at spise pastaen kold, fx i en pastasalat. Når pastaen afkøles, bliver den blodsukkerstabiliserende og styrker samtidig din tarmsundhed, hvilket har stor betydning for immunforsvaret. Så invitér trygt hverdagsklassikeren tilbage på bordet. 

© iStock

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: