Pasta carbonara med sprød parmaskinke og grønt
Ingredienser (til 4 pers.):
200 g fuldkornspasta, penne
2 løg
2 store tomater
1 broccoli
8 skiver parmaskinke
4 dl letmælk
50 g fintrevet parmesan
1 tsk. tørret timian (eller frisk)
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
Lidt hakket persille til pynt
Sådan gør du:
- Kog pastaen, og lad den køle af.
- Snit løgene fint, og skær tomaterne i tern. Pluk broccolien i små buketter.
- Bag parmaskinken i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
- Sautér løgene i olivenolien, til de er gyldne, på en middelvarm forvarmet pande. Tilsæt letmælk, timian og salt og peber, og lad det koge, indtil det er reduceret til ca. det halve. Tilsæt dernæst tomat, broccoli og parmesan.
- Vend det hele sammen med pastaen, og læg de sprøde skiver parmaskinke ovenpå. Pynt evt. med hakket persille.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 414 kcal
Protein: 26,2 g
Fedt: 12,8 g
Kulhydrat: 52,9 g
Kostfibre: 8,9 g

Sammen med ris, kartofler og brød har pastaen stået i skammekrogen de seneste år, men fuldkornsvarianterne rummer både langsomt-optagelige kulhydrater, masser af vitaminer og mineraler samt kostfibre nok til at dække hele dagsbehovet i en enkelt servering.
Du kan booste sundhedsværdien ved at spise pastaen kold, fx i en pastasalat. Når pastaen afkøles, bliver den blodsukkerstabiliserende og styrker samtidig din tarmsundhed, hvilket har stor betydning for immunforsvaret. Så invitér trygt hverdagsklassikeren tilbage på bordet.