Sund pizza - opskrift på den perfekte restitutionspizza
Denne pizza er guld værd for din restitution© Jakob Helbig

Den perfekte restitutionspizza

Mundvandet løber hos de fleste, når pizzaen kommer på bordet. Her får du opskriften på den optimale pizza, når du skal restituere efter træning.

22. juli 2021 af Martin Kreutzer. Opskrifter: Simon Weisdorf.

Sund pizza

Ofte bliver den italienske klassiker spist med lige dele nydelse og dårlig samvittighed. Men her kan du roligt glemme skyldfølelsen – denne pizza er den optimale restitutionsmad.

Bunden Lav den af fuldkornsmel, der rummer 2-3 gange så mange vitaminer og mineraler som almindelig hvedemel, herunder jern og magnesium, som din krop har særligt brug for efter træning.

Tomatpuré Smør bunden med et tykt lag tomatpuré, for der er masser af styrkende lycopen i tomaterne. Ligesom andre antioxidanter stiver lycopen dit immunforsvar af, så du mindsker risikoen for at blive ramt af blandt andet forkølelse i den sårbare periode efter udmarvende træning.

Parmesan Styr uden om den billige pizzaost, som alt for ofte er et skummelt blandingsprodukt, hvor man har blandet osten med usunde fedtstoffer og tilsætningsstoffer. Skiver af høvlet parmesan er det geniale alternativ, for parmesanen hører til de mest proteinrige ostetyper.

Bresaola Efter hård træning er det oplagt at smække bresaola, som er saltet, lufttørret oksefilet – eller alternativt magert hakket oksekød – på pizzaen. Oksekødet rummer en masse proteiner og jern, der er særligt vigtigt her i restitutionsfasen. Alternativt kan du ty til kogt kylling eller hønsekød.

Rucola Den bitre smag afslører, at der er masser af styrkende plantestoffer i denne kraftfulde salat. Stofferne hjælper immunforsvaret med at beskytte og genopbygge de ødelagte led, sener og muskler i timerne efter træning.

Tomat Kom gerne store skiver tomat på pizzaen. Ligesom tomatpuréen giver de dig godt med det immunforsvarsstyrkende lycopen. De er samtidig rige på C-vitamin, som bl.a. opbygger stærke led og sener, stiver immunforsvaret af og hjælper kroppen med at optage jern.

Pesto Dryp gerne godt med pesto på pizzaen. Ud over at give et smagsmæssigt pift rummer pestoen også en masse basilikum, som virker antiseptisk. Det kan fx bremse et begyndende halsonde.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: