Ingredienser til 1 person: 100 g magert hakket kalvekød 2 tsk. havregryn 1-2 spsk. letmælk ½ løg 1 fed hvidløg ½ æg 2 spsk. frisk timian Salt Peber 250 g rødbede 2 spsk. balsamicoeddike 1 kvist rosmarin 3 fed hele hvidløg 200 g hvidkål 1 tsk. olivenolie 2 tsk. grøn basilikumpesto
Tilberedning: Rør kødet med havregryn, mælk, revet løg, hakket hvidløg, æg, salt, peber og hakket timian. Sæt farsen på køl i 20 min. Skræl og skær rødbeder i store tern. Vend dem med eddike, salt, peber og rosmarin. Pak dem i løs bagepapirspakke med hele hvidløg ovenpå, og stil i ovn ved 200 grader i 45 min. Efter 20 min. formes små frikadeller på bagepapir på en plade. De pensles med olie og steges i ca. 20 min. Kålen strimles og koges i saltet vand i 2 min. Drænes og vendes med pesto. Arranger nu retten, og server.
Gevinst: I forhold til 150 g almindelige frikadeller med 400 g kartofler og 3 spsk. brun sovs, får du med denne ret 20 % færre kalorier og halvt så meget mættet fedt.
Energi pr. portion
Energi: 548 kcal Protein: 40 gram Fedt: 21 gram Kulhydrat: 56 gram Kostfibre: 12 gram