Grønne asparges med stegt laks

Spis mere fedt, hvis du vil af med maven. Det kræver dog, at det er det helt rigtige fedt, som du spiser, og at fedtet ledsages af andre gode sager. Det gør det i dette måltid, der er slankemad af bedste slags.

19. april 2011

Det virker logisk at skære ned på fedtet, når presset på badevægten skal lettes. Men det er ikke alt fedt, som du skal skære væk. For de rigtige fedtstoffer i kosten har afgørende indflydelse på, hvor mæt du bliver af maden, og hvor længe mæthedsoplevelsen varer ved.

Det gælder i høj grad omega-3-fedtsyrerne, som du finder i fede fisk som laks, sild og makrel. Disse fedtsyrer er livsvigtige for dig, og spiser du dem, reagerer kroppen derfor med en taknemmelig mæthed, der når helt ud i de yderste celler. Fedtets kvaliteter rækker dog længere end som så. Flere undersøgelser har vist, at en god sjat fedt i maden forlænger optagelsestiden.

I stedet for at energien banker ud i blodet med det samme og efter kort tid er væk igen, oplever du, at energien og mætheden er mere vedvarende i kølvandet på et relativt fedtrigt måltid. Vælger du at få det sunde fedt fra laksen, som i dette måltid, er det helt perfekt.

Den fede fisk er nemlig også en strålende proteinbombe, som effektivt sætter gang i forbrændingen. Hver eneste bid løfter dit stofskifte, så du forbrænder flere kalorier. Også mæthedsoplevelsen forstærkes af fiskeproteinerne, der af flere forskere hædres som nogle af de allerbedste mæthedsfremmere, som vi kan indtage.

Ingredienser (4 personer) 4 pæne laksefileter 2 bundter friske grønne asparges 4 blødkogte æg (ca. 5-7 min. i kogende vand) 1 finthakket rødløg ½ bundt hakket frisk dild 1 spsk. smeltet smør friskkværnet sort peber 8 skiver rugbrød

Tilberedning Bring en gryde med rigelige mængder vand i kog. Bræk den nederste, trævlede del af aspargesene. Put aspargesene i vandet. Kog i ca. 30 sek., så de bevarer deres bid. Køl dem af, og placér dem på tallerknen i ét lag.

Hak de blødkogte æg, rødløgene og dilden fint. Rør det let sammen, og drys det hele over aspargesene. Dryp til sidst med det smeltede smør. Kom friskkværnet peber på.

Steg laksen i lidt olie på en stegepande. Steg først på skindsiden i 6 minutter. Vend, og steg på kødsiden i ca. 6 minutter.

Rist rugbrødet, og servér retten med det samme.

Næringsindhold pr. portion

Energi 740 kcal Protein 50,2 g Kulhydrat 72,3 g Kostfibre 13,9 g Fedt 31,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: