Hjemmelavet pizza

Pizza med meget fyld og få kalorier.

30. maj 2018 af Helle Brønnum Carlsen
Dej 
  • 3 g gær 
  • 3/4 (0,75) dl vand 
  • 75 g speltmel 
  • 1 tsk. olivenolie 
  • 1 tsk. salt 
  • 15 g hvedemel
Fyld
  • 100 g hakkede flåede tomater 
  • 1 fed hvidløg 
  • 100 g gulerod 
  • 50 g selleri 
  • 1 spsk. frisk basilikum 
  • 1 spsk. hakket frisk oregano 
  • Top med 10 basilikumblade og 25 g frisk mozzarella, 30+

Tilbehør

  • Grøn salat

Tilberedning
  1. Rør gæren ud i vand, og lad det stå i 5 min. 
  2. Kom melet i en skål, og lav en fordybning i midten, og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. 
  3. Rør og ælt, til du har en glat dej (8-10 min.). Lad det hæve 1 time tildækket.
  4. Hak tomaterne i en blender med hvidløg, gulerod og selleri. Rør hakkede krydderurter i.
  5. Rul dejen til 1 stor pizza. Smør tomatsovsen på, og læg skiver af ost og blade af basilikum over.
  6. Kom i en forvarmet ovn ved 220 grader højt oppe i ovnen. Bag i ca. 15 min. Spis med grøn salat.

Gevinst

Kun 1/3 af kalorierne 5 x mindre fedt 25 % mere fylde

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: