Dej
- 3 g gær
- 3/4 (0,75) dl vand
- 75 g speltmel
- 1 tsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 15 g hvedemel
- 100 g hakkede flåede tomater
- 1 fed hvidløg
- 100 g gulerod
- 50 g selleri
- 1 spsk. frisk basilikum
- 1 spsk. hakket frisk oregano
- Top med 10 basilikumblade og 25 g frisk mozzarella, 30+
Tilbehør
- Grøn salat
- Rør gæren ud i vand, og lad det stå i 5 min.
- Kom melet i en skål, og lav en fordybning i midten, og hæld gæren heri sammen med olien og saltet.
- Rør og ælt, til du har en glat dej (8-10 min.). Lad det hæve 1 time tildækket.
- Hak tomaterne i en blender med hvidløg, gulerod og selleri. Rør hakkede krydderurter i.
- Rul dejen til 1 stor pizza. Smør tomatsovsen på, og læg skiver af ost og blade af basilikum over.
- Kom i en forvarmet ovn ved 220 grader højt oppe i ovnen. Bag i ca. 15 min. Spis med grøn salat.
Gevinst
Kun 1/3 af kalorierne 5 x mindre fedt 25 % mere fylde