Kalkunlår med kartofler og rødkålssalat

Kalkunlår med rødkålssalat dufter og smager af jul, men er samtidig supermad, der styrker hele kroppen. Både musklerne og immunforsvaret får masser at arbejde med.

16. november 2010 af Martin Kreutzer

Der er dømt velsmag og sublim restitution i denne måneds træningsmåltid. Det solide kalkunlår spiller en afgørende rolle i den forbindelse. Det banker oceaner af proteiner ind i blodbanen, som fluks stryger ud i musklerne og bliver til nyt stærkt væv.

For dig, der styrketræner, er den egenskab uundværlig, da det netop er indtaget af protein, der afgør, om træningen udmønter sig i bedre resultater. Kan du komme af sted med det, bør måltidet indtages i umiddelbar forlængelse af din træning.

Ud over kødets proteiner er retten fuld af stoffer, der sætter effektivt gang i kroppens talrige restitutionsprocesser og stiver immunforsvaret af. Fordelingen af de forskellige næringsstoffer gør desuden, at retten besidder en imponerende mæthedsværdi. Herved hjælper den dig med at holde vægten i skak og er et godt måltid, hvis du vil tabe dig.

Ingredienser til 1 person:

1 kalkunlår, ca. 450 g 1 spsk. flydende margarine 2 spsk. balsamicoeddike 1 tsk. ahornsirup 225 g små kartofler 2 spsk. fromage frais ½ tsk. flormelis 1 knsp. sennep 100 g fintsnittet rødkål 1 appelsin ½ æble 1 håndfuld valnødder Salt og peber

Tilberedning

Kog kartoflerne, til de er møre, og lad dem køle af – gerne natten over.

Varm margarinen i en tykbundet gryde. Tilsæt balsamico, og lad det koge op, så dampene forsvinder. Læg låret i, og fordel siruppen over. Læg låg på, og lad det simre i ca. 40 min. Vend låret et par gange undervejs.

Bland en dressing af fromage frais, flormelis, sennep, salt og peber, og vend de kolde kartofler i.

Skær halvdelen af appelsinen og æblet i tern. Bland med den fintsnittede rødkål i en skål, og tilsæt grofthakkede valnødder. Pres saften fra resten af appelsinen, og hæld over.

Næringsindhold pr. portion

Energi 750 kcal Protein 53,2 g Fedt 26,3 g Kulhydrat 80,0 g Kostfibre 9,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: