Der er dømt velsmag og sublim restitution i denne måneds træningsmåltid. Det solide kalkunlår spiller en afgørende rolle i den forbindelse. Det banker oceaner af proteiner ind i blodbanen, som fluks stryger ud i musklerne og bliver til nyt stærkt væv.
For dig, der styrketræner, er den egenskab uundværlig, da det netop er indtaget af protein, der afgør, om træningen udmønter sig i bedre resultater. Kan du komme af sted med det, bør måltidet indtages i umiddelbar forlængelse af din træning.
Ud over kødets proteiner er retten fuld af stoffer, der sætter effektivt gang i kroppens talrige restitutionsprocesser og stiver immunforsvaret af. Fordelingen af de forskellige næringsstoffer gør desuden, at retten besidder en imponerende mæthedsværdi. Herved hjælper den dig med at holde vægten i skak og er et godt måltid, hvis du vil tabe dig.
Ingredienser til 1 person:
1 kalkunlår, ca. 450 g 1 spsk. flydende margarine 2 spsk. balsamicoeddike 1 tsk. ahornsirup 225 g små kartofler 2 spsk. fromage frais ½ tsk. flormelis 1 knsp. sennep 100 g fintsnittet rødkål 1 appelsin ½ æble 1 håndfuld valnødder Salt og peber
Tilberedning
Kog kartoflerne, til de er møre, og lad dem køle af – gerne natten over.
Varm margarinen i en tykbundet gryde. Tilsæt balsamico, og lad det koge op, så dampene forsvinder. Læg låret i, og fordel siruppen over. Læg låg på, og lad det simre i ca. 40 min. Vend låret et par gange undervejs.
Bland en dressing af fromage frais, flormelis, sennep, salt og peber, og vend de kolde kartofler i.
Skær halvdelen af appelsinen og æblet i tern. Bland med den fintsnittede rødkål i en skål, og tilsæt grofthakkede valnødder. Pres saften fra resten af appelsinen, og hæld over.
Næringsindhold pr. portion
Energi 750 kcal Protein 53,2 g Fedt 26,3 g Kulhydrat 80,0 g Kostfibre 9,6 g