Knoldsellerisuppe med frisk timian

Efteråret kalder på varm suppe, og med denne lækre knoldsellerisuppe med frisk timian, trøffelolie og groft brød får du en delikat en af slagsen, der bobler af sundhed.

22. september 2011

Ingredienser - 4 personer 1 skrællet knoldselleri 1 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg 1 porre 2 store bagekartofler 2 dl fløde 13 % Saften fra en halv citron Bladene fra 2 stilke timian 1 tsk. trøffelolie 4 skiver groft brød a 50 gram 300 gram kogt kyllingekød eller andet kød – eller evt. en kødrest fra aftenen før

Tilberedning Varm olien op i en tykbundet gryde, og rist hvidløgene, til de branker let. Tilsæt småtskåret knoldselleri, porre og kartoffel. Steg videre, til grønsagerne er blanke.

Hæld vand over, så det dækker ca. 4 cm over grønsagerne i gryden. Kog dem, til de er helt møre, tilsæt fløden, og blend suppen lind.

Tilsæt citronsaft, timianblade og trøffelolie, og smag til med salt og peber. Læg den kogte kylling i suppen. Servér den rygende varm med groft brød til.


Her i det kolde efterår er en skål sellerisuppe det perfekte måltid. Ikke nok med at den varmer, den er også sprængfyldt med vitaminer og kostfibre, og så mætter den helt utrolig godt.

Knoldsellerien er rig på vitaminerne B, C og K samt mineralet kalium. Men rodfrugtens stærkeste kort er dens høje indhold af kostfibre. Fibrene har afgørende indflydelse på suppens mæthedsværdi, fordi de svulmer op og giver fylde i maven og tarmen. Tarmpåvirkningen rækker dog længere end til den simple mæthed. Et stort indtag af kostfibre gavner også kolesteroltallet og mindsker risikoen for en stribe kræftformer. Det skyldes, at fibrenes prikken til tarmenes inderside sætter gang i peristaltikken og dermed bringer maden hurtigere igennem tarmsystemet. Det mindsker den tid, som eventuelt kræftfremkaldende stoffer fra maden har kontakt med tarmvæggene.

Vi har valgt at komme kylling i suppen, men du kan stort set bruge hvilken som helst slags kød. Kødet får suppen til at mætte godt. De animalske proteiner sørger for, at der sendes mæthedssignaler til hjernen, samtidig med at de får suppen til at blive længere tid i mavesækken. Det skyldes, at proteinerne først skal spaltes op til mindre bestanddele, inden de sendes videre ned i tarmen.

Næringsindhold pr. portion

Energi 722 kcal Protein 36,6 g Kulhydrat 98,2 g Kostfibre 14,6 g Fedt 23,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: