Kylling med grønsager og brune ris

Kylling med grønsager og brune ris byder på få og mættende kalorier. Ud over at stille sulten er retten spækket med antioxidanter, der styrker immunforsvaret.

9. december 2010

Skal du tabe dig, kommer du meget langt med små justeringer i måltidets sammensætning. Hold igen med sovsen, begræns mængden af ris og pasta, og spis godt med proteiner og grønsager. På den måde forvandler du dit måltid til slankemad.

At det ikke behøver at gå ud over mætheden, viser månedens ret, der gennem sit høje proteinindhold sikrer, at du føler dig mæt og veltilpas i flere timer. Proteinerne kommer både fra kyllingekødet, ærterne og sovsen. Det bedste ved det hele er, at smagen ikke behøver at lide under slankejusteringerne.

Kyllingen er krydret, de ristede champignoner har fået et delikat pift af olien, og den lækre, men lette sovs får både ris og grønsager til at glide ned med et smil.

Selvom retten her er slankeorienteret, egner den sig med sit høje indhold af muskelopbyggende proteiner også til perioder med hård træning.

Ingredienser 1 kyllingebrystfilet 40 g (rå vægt) brune ris 1 spsk. oliven- eller rapsolie ½ rød peberfrugt 100 g broccoli 100 g champignon 1 håndfuld ærter (ca. 50 g) 2 spsk. fromage frais ½ tsk. karry 1 knsp. sukker 1 tsk. citronsaft Salt og peber Hakket persille til drys

Tilberedning Rør fromage frais med karry, citronsaft, sukker og et lille drys salt. Sæt dressingen i køleskabet.

Kog de brune ris som anvist på pakken.

Steg kyllingefileten på en teflonpande ved svag varme, ca. 8-9 minutter på hver side. Krydr med salt og masser af sort peber.

Varm olien i en sauterpande. Svits champignoner skåret i kvarte i et par minutter, til de er let gyldne. Tilsæt strimlet peberfrugt, små broccolibuketter og ærter, og svits i 5 minutter.


Se også vores opskrift på sund chili con carne

Næringsindhold pr. portion

Energi 562 kcal Protein 44,3 g Kulhydrat 56,1 g Kostfibre 9,5 g Fedt 20,0 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: