Ingredienser til sund boller i karry
4 personer
Sund boller i karry - fars:
400-500 g hakket kyllingekød
50 g hvedemel
2 æg
¼ l mælk
1 finthakket løg
1 fed presset hvidløg
Salt og peber
1 l grøntfond (gerne terning)
Sund boller i karry - Sovs:
1 tsk. smør
1 finthakket løg
1 fed presset hvidløg
2 gulerødder i tern
Ca. 4 spsk. stærk karry
2 dl kokosmælk
Sådan laver du den sunde udgave af boller i karry:
Rør alle ingredienser til farsen sammen. Bring fonden i kog, form kødbollerne, og dump dem i fonden. Kog dem 5-10 minutter, tag dem op, og sæt dem til side.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, svits gulerod, løg og hvidløg. Tilsæt karry, og rør godt. Tilsæt fonden fra kødbollerne og kokosmælken, og lad sovsen simre i ca. 10 min. Læg kødbollerne i sovsen, og varm dem godt igennem. Servér med ris.
Derfor er denne opskrift på boller i karry sund
Boller i karry er en klassiker, som kan være risikabel at ændre på. Men det er nødvendigt, hvis den skal passe ind i sunde kostvaner, hvor ikke kun smagen, men også de ernæringsmæssige kvaliteter er i fokus.
Vi har pillet de polerede ris og det fede flæskekød ud og genopfundet retten i en moderne variant. Her træder ingredienser, der henter inspiration fra det thailandske køkken, i karakter og giver retten masser af kant. Forandringerne har vi dels gennemført for at løfte smagen, men mest af alt fordi retten i sin traditionelle form indeholder alt for meget stivelse, savner grønsager og mætter forholdsvis dårligt.
Konsekvenserne er ikke kun, at du risikerer at blive fed, men også at du slider på kredsløbet. I yderste instans står både sukkersyge og hjerte-kar-sygdomme og banker på døren. Den risiko elimineres, når du som i denne opskrift løfter mængden af grønsager, så kroppen får spandevis af immunforsvarsstyrkende antioxidanter, dog sammen med en portion mættende kostfibre.
Ved at trykke mængden af ris helt i bund giver vi plads til noget mere protein og sundt fedt. Det gavner mætheden, men også blodsukkeret, der ikke sendes på de energirøvende op- og nedture, som store mængder ris fremprovokerer.
Næringsindhold pr. portion
Energi 737 kcal Protein 49,9 g Kulhydrat 62,5 g Kostfibre 5,1 g Fedt 33,2 g