Ingredienser til 1 person: 150 g laksefilet eller -steak ½ dl skummetmælk 1 tsk. hvedemel ½ æggeblomme 1 tsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet) 2 tsk. fi nthakket skalotteløg Salt og peber 5 g smeltet smør 500 g blandede groftskårne grønsager (gulerod, selleri, courgette) ½ dl hakket persille 15 g lakserogn
Sådan gør du: Rens og snit alle grønsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Damp dem i 2-3 minutter, så de stadig har bid.
Rør mælk sammen med mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblomme, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smeltet smør i, og smag til med mere citron. Vend de dampede grønsager i saucen, og hold den lun.
Steg fisken på en grillpande i cirka 3 minutter på hver side. Vend så hakket persille og lakserogn i grønsagerne. Server med citron.
Stor slankegevinst ved denne ret i forhold til den klassiske:
75 % mindre fedt
Halvt så mange kalorier
2,5 gange flere kostfibre
Næringsindhold pr. portion
Energi: 524 kcal Protein: 41 gram Fedt: 24 gram Kulhydrat: 42 gram Kostfibre: 13 gram