Lammefrikadeller med bulgur

Krydrede lammefrikadeller med grillede auberginer og yoghurtsauce byder på en eksplosion af smag og sundhed og er et sikkert valg, hvis du skal tabe dig.

31. august 2011

Skal du tabe dig, gælder det om at spise sig mæt for så få kalorier som muligt uden at gå på kompromis med smagen og sundheden.

Til det formål er det smart at smække kød på menuen. Kød indeholder store mængder protein, der mætter fremragende. Når kødet så oven i købet er eksotisk krydret, giver det masser af smag og mundfylde uden at fylde os med store mængder salt og fedt. Vi har valgt at ovnstege frikadellerne. Det bremser kalorieindholdet og hindrer udviklingen af kræftfremkaldende stegemutagener.

De bagte auberginer har en fed smag uden at være det og passer derfor godt som led i et fedtfattigt måltid. Yoghurtsaucen er sublim som fedtfattig dressing til næsten al mad. Den grove bulgur indeholder masser af fibre, som fylder godt i maven. Kornene gemmer dog også på en masse kulhydrater, som virker fedende i for store mængder. Hold derfor lidt igen med bulguren, når du øser op.

Ingredienser - 4 personer 400 g hakket lammekød 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt chili 1 tsk. stødt koriander 1 fed presset hvidløg 2 æg 50 g mel 1 fintrevet løg 1 stk. aubergine 1 spsk. olivenolie 1 fed presset hvidløg Salt og peber 130 g grov bulgur 4 dl yoghurt 3 pct. 4 stilke finthakket frisk mynte

Tilberedning Rør en fars af kød, krydderier, æg, mel, løg og hvidløg. Form farsen til små kødboller, og bag dem i ovnen på bagepapir i ca. 20 min. ved 200 grader.

Skær auberginen på langs i meget tynde skiver. Pensl dem med olivenolien, og steg dem, til de er møre. Lad dem køle af, og dryp dem med olivenolie.

Bland en dressing af yoghurt, salt, peber, mynte og hvidløg, og stil på køl.

Kog bulguren efter anvisning på pakken. Servér dellerne med dressing, aubergine og bulgur.

Næringsindhold pr. portion

Energi 640 kcal Protein 47,3 g Kulhydrat 62,1 g Kostfibre 8,3 g Fedt 24,3 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: