Den klassiske lasagne er typisk både fed, kalorietung og fattig på grønsager.
Den gode nyhed er dog, at lasagne med et par fikse vrid hurtigt kan transformeres til et kernesundt træningsmåltid, der sikrer dig optimal restitution efter en hård omgang træning.
Sund lasagne forvandling
For at komme dertil har vi sneget en masse grønsager ned til det hakkede oksekød. Det er med til at reducere lasagnens kaloriemængde. Samtidig tilfører det lasagnen en stribe sunde stoffer i form af antioxidanter og kostfibre, som henholdsvis styrker immunforsvaret og sætter skub i fordøjelsen.
Lasagnens fede bechamelsauce må også lade livet. Den erstattes her af mager ost, som giver større mæthedsfornemmelse og sparer dig for en ordentlig portion kalorier.
Sund lasagne til restitution – og alle andre dage
Selvom lasagne – som den her er beskrevet – er bedst som restitutionsmåltid, så kan du selvfølgelig snildt spise den på en træningsfri dag. Du kan så evt. skippe et par lasagneplader og fylde op med et par ekstra revne gulerødder.
Ingredienser i fuldkorns-lasagne (4 personer)
200 g hakket oksekød (8-10 %)
250 g fuldkornslasagneplader
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
2 fed hvidløg, pressede
2 alm. løg, finthakkede
2 gulerødder, revne
500 g frossen hel spinat
500 g hytteost (5 %)
Fedtfattig, revet ost (fx 15 %)
2 spsk. rapsolie
Salt og peber
Tilberedning af hjemmelavet lasagne
Varm olien op i en gryde, og steg løg, hvidløg samt de revne gulerødder i ca. 4-5 minutter.
Tilsæt kødet, og steg videre, indtil alt kødet er gennemstegt.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og den frosne spinat. Smag til med salt og peber, og lad kødsovsen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter.
‘Byg’ lasagnen i et ildfast fad – lidt kødsovs i bunden, dernæst lasagneplader, så hytteost i stedet for bechamel osv. Slut af med kødsovs, og fordel til sidst revet ost på toppen af lasagnen.
Bag lasagnen i ca. 25 minutter ved 175 grader, og servér den rygende varm med fx en grøn salat til.
Næringsindhold pr. portion
Energi 748 kcal Protein 56,2 g Kulhydrat 84,1 g Kostfibre 14,4 g Fedt 24 g