Sund lasagne
Sund lasagne

 Fuldkornspasta, oksekød, spinat og hytteost er med til at gøre denne lasagne til et perfekt og lækkert restitutions-måltid.

Lasagne opskrift: Sund fuldkornslasagne m. hytteost og spinat

Lasagne er genial restitutions-mad. Mange madvarer bliver nemlig markant sundere, hvis du kombinerer dem rigtigt. Det gælder fx oksekød og fuldkornspasta, som udgør rygsøjlen i dette sunde træningsmåltid - fuldkornslasagne med spinat og hytteost.

30. januar 2019 af Opskrift: Mads Persson

Den klassiske lasagne er typisk både fed, kalorietung og fattig på grønsager.

Den gode nyhed er dog, at lasagne med et par fikse vrid hurtigt kan transformeres til et kernesundt træningsmåltid, der sikrer dig optimal restitution efter en hård omgang træning.

Sund lasagne forvandling

For at komme dertil har vi sneget en masse grønsager ned til det hakkede oksekød. Det er med til at reducere lasagnens kaloriemængde. Samtidig tilfører det lasagnen en stribe sunde stoffer i form af antioxidanter og kostfibre, som henholdsvis styrker immunforsvaret og sætter skub i fordøjelsen.

Lasagnens fede bechamelsauce må også lade livet. Den erstattes her af mager ost, som giver større mæthedsfornemmelse og sparer dig for en ordentlig portion kalorier.

Sund lasagne til restitution – og alle andre dage

Selvom lasagne – som den her er beskrevet – er bedst som restitutionsmåltid, så kan du selvfølgelig snildt spise den på en træningsfri dag. Du kan så evt. skippe et par lasagneplader og fylde op med et par ekstra revne gulerødder.

Ingredienser i fuldkorns-lasagne (4 personer)

  • 200 g hakket oksekød (8-10 %)

  • 250 g fuldkornslasagneplader

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 lille dåse tomatpuré

  • 2 fed hvidløg, pressede

  • 2 alm. løg, finthakkede

  • 2 gulerødder, revne

  • 500 g frossen hel spinat

  • 500 g hytteost (5 %)

  • Fedtfattig, revet ost (fx 15 %)

  • 2 spsk. rapsolie

  • Salt og peber

Tilberedning af hjemmelavet lasagne

Varm olien op i en gryde, og steg løg, hvidløg samt de revne gulerødder i ca. 4-5 minutter.

Tilsæt kødet, og steg videre, indtil alt kødet er gennemstegt.

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og den frosne spinat. Smag til med salt og peber, og lad kødsovsen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter.

‘Byg’ lasagnen i et ildfast fad – lidt kødsovs i bunden, dernæst lasagneplader, så hytteost i stedet for bechamel osv. Slut af med kødsovs, og fordel til sidst revet ost på toppen af lasagnen.

Bag lasagnen i ca. 25 minutter ved 175 grader, og servér den rygende varm med fx en grøn salat til.

Næringsindhold pr. portion

Energi 748 kcal Protein 56,2 g Kulhydrat 84,1 g Kostfibre 14,4 g Fedt 24 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: