Lynstegt tun med jordbærsalat
Til 4 personer: 4 friske tunbøffer a ca. 125-150 gram 1 butternutgræskar Skallen af 1 citron 1 fed presset hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 bakke jordbær 1 bakke babyspinat 1½ dl piskefløde 1 tsk. hvid balsamico Friskkværnet sort peber Havsalt
Sådan gør du: 1. Skræl græskarret, kassér kernerne, og skær græskarret ud i lange, flotte stykker. Vend dem i 1 spsk. olie, revet citronskal samt hvidløg, og bag dem i en forvarmet ovn ved ca. 225 grader i 20 min.
2. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Vend dem i en salatskål med babyspinat samt en dressing rørt af fløde, balsamico og sort peber.
3. Til sidst krydres tunbøfferne godt med salt og peber, pensles med 1 spsk. olie og lægges på en brandvarm grillpande eller havegrill. Det går hurtigt nu, da tunen skal være rosa i midten, så hold godt øje, og lad dem kun få ca. 1 min. på hver side.
4. Servér tunbøfferne lige fra grillen med den friske jordbærsalat og de søde lune græskar ved siden af.
Næringsindhold pr. person: Energi: 447 kcal Protein: 42,6 g Fedt: 22,2 g Kulhydrat: 17 g Kostfibre: 5,2 g