Ingredienser - 4 personer 1 rød chili 1 spsk. sukker 4 spsk. vand 1 tsk. hvidvinseddike 2 spsk. jordnøddeolie Ca. 500 g oksekød i strimler (evt. skåret tyndt fra en bøf) 200 g grønne bønner 2 røde peberfrugter 1 håndfuld bønnespirer Ca. 250 g glasnudler
Tilberedning Hak chili, og kog det i en lille gryde med sukker, vand og eddike. Lad det koge lidt ind – til det bliver en tyk masse (det tager ca. 5 min.). Varm imens olien op i en gryde, og lynsteg oksekødet et par minutter ved høj varme.
Tilsæt grønne bønner og peberfrugt i tynde skiver. Steg videre i et par minutter. Når kødet er lige nøjagtigt gennemstegt, og grønsagerne stadig har masser af bid, tilsættes bønnespirerne, og wokken tages af varmen. Vend den sursøde chili i retten, og smag til efter behov.
Kog glasnudlerne efter anvisningen på pakken, og servér dem varme til kødet og grønsagerne.
Tip
Jordnøddeolie egner sig godt til wokretter, da olien kan tåle høj varme, og derved forkortes tilberedningstiden. Nøddesmagen i olien passer også rigtig godt til de lyntilberedte grønsager.