Laksepasta med frisk mozzarella, spinat, revet citronskal og olivenolie
Ingredienser (til 4 pers.):
400 g frisk fuldkornspasta500 g laksefilet
100 g frisk mozzarella
150 g babyspinat
Revet skal fra 1 citron
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Derfor skal du spise mere laks.
Sådan gør du:
- Bag laksen i en forvarmet ovn ved 200 g i ca. 10 min.
- Skær mozzarellaen i kvarte skiver.
- Kog pastaen, og vend den sammen med olivenolie, citronskal og babyspinat.
- Smag til med salt og peber.
- Pluk laksen ud over pastaen, og fordel mozzarellaen til sidst.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 535 kcalProtein: 37,9 g
Fedt: 23,8 g
Kulhydrat: 36,1 g
Kostfibre: 7 g

Er pasta sundt?
Sammen med ris, kartofler og brød har pastaen stået i skammekrogen de seneste år, men fuldkornsvarianterne rummer både langsomt-optagelige kulhydrater, masser af vitaminer og mineraler samt kostfibre nok til at dække hele dagsbehovet i en enkelt servering. Du kan booste sundhedsværdien ved at spise pastaen kold, fx i en pastasalat. Når pastaen afkøles, bliver den blodsukkerstabiliserende og styrker samtidig din tarmsundhed, hvilket har stor betydning for immunforsvaret. Så invitér trygt hverdagsklassikeren tilbage på bordet.
© iStock