© Valling.com

Persillerodssuppe med croutoner

Den varme vintersuppe fylder dig med sunde næringsstoffer og giver dig et immunforsvar som Fort Knox.

25. januar 2013

Ingredienser - 4 personer 6 persillerødder 2 spsk. olivenolie 2 bagekartofler 1 porre 1 fed hvidløg 1-1,5 liter grønsagsbouillon 1 stilk frisk timian Citron Salt, peber 6 skiver daggammelt rugbrød 150 g kogt kyllingekød

Tilberedning Skræl alle grønsager, og skær dem i grove stykker.

Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sautér grønsagerne, til de akkurat tager farve – ca. 5-6 min.

Hæld bouillon over, og lad suppen koge i ca. 30-40 min., eller til grøntsagerne er helt møre.

Skær imens rugbrødet ud i tern, og vend dem med olie. Læg dem på bagepapir på en plade i ovnen, og bag dem sprøde i ca. 10 min. ved 210 grader.

Blend suppen i en blender – eller bedst med en stavblender – til den er helt lind. Kom kyllingekødet i, og lad det hele varme igennem.

Smag til med frisk timian, salt, peber og citron. Servér rygende varm med de sprøde rugbrødscroutoner på toppen.

Næringsindhold pr. portion
Energi

687 kcal

Protein

27,6 g

Kulhydrat

123,5 g

Kostfibre

23 g

Fedt

14,1 g

Om persillerodssuppe med croutoner

Suppe er den ideelle vintermad. I en tid, hvor vi lufter mindre ud, kommer mindre ud at røre os og går tæt op og ned ad en masse medmennesker, lurer forkølelser og influenzavirus i alle kroge og truer med at sætte immunforsvaret på en gevaldig prøve.

En glohed suppe af blendede grønsager er et suverænt værn mod sygdomme og en værdifuld forstærkning til et udfordret immunforsvar. Med suppe i tallerkenen er det en snild sag at snige 4-500 gram grønsager indenbords og sammen med dem et hav af immunforsvarsstyrkende vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Sørger du, som i opskriften her, for at blende suppegrønsagerne sammen med kogevandet, bevares alle de gode sager fra grønsagerne. Ønsker du at tabe dig, kan du som et ekstra plus notere dig, at suppen mætter fremragende. Det sørger proteinerne i kyllingen for. Og her kan du fint bruge en rest fra dagen før.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: