Den dynamiske duo: Kikærter + animalsk protein.© Valling.com

Proteiner i rå mængder

Ud over at give store muskler sikrer protein dig også en større mæthedsfølelse, så du undgår overspisning. I denne sunde træningsret får du det livsvigtige næringsstof i rigelige mængder.

27. november 2013 af Martin Kreutzer. Opskrift: Mads Persson.

Mange forbinder sikkert indtaget af

proteiner

med voldsom muskelvækst og store overarme. Koblingen er da heller ikke helt skæv, da det gennem årtusinder har været kendt, at et stort proteinindtag er afgørende for en øget muskelmasse. Årsagen er, at proteinerne i din mavesæk spaltes til aminosyrer, som bruges til at opbygge friske muskler af.

Den funktion er dog ikke kun vigtig efter tung styrketræning, men gælder også efter intensiv konditionstræning som løb og cykling. Her er det nemlig ikke kun kredsløbet, der står for skud, men også muskelfibrene. I disse perioder kan du med fordel spise, som var du bodybuilder.

Til det formål er denne ret ideel – for her er smæk på proteinerne! De vegetabilske og animalske proteiner fra henholdsvis kikærter og lammekød blandes med kalorielette auberginer og saftige rosiner, som bidrager med massevis af antioxidanter. Alt i alt en sund og fyldig træningsret, som med garanti gør dig mæt.

Lammegryde med kikærter (til 4 personer)

Ingredienser: 400 g lammekød i tern (meget fint afpudset) 3 spsk. rapsolie 2 fed revet hvidløg 1 finthakket løg 1 tsk. stødt gurkemeje ½ tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt spidskommen 1 ds. hakkede tomater 1 ds. opblødte kikærter – ca. 200 g (100 g drænet vægt) 4 spsk. rosiner 2 auberginer 4 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du:

1. Varm én spsk. olie op i en gryde, og steg hvidløg og løg i et par minutter.

2. Tilsæt lammekød og steg videre, til kødet er brunet. Tilsæt så de stødte krydderier og steg videre, til kødet er helt gennemstegt.

3. Tilsæt hakkede tomater, kikærter samt rosiner, og lad retten simre under låg i 30-40 min., til kødet er helt mørt.

4. Imens skæres auberginerne i tynde skiver (ca. ½ cm) og vendes i den sidste olie. Varm panden godt op og steg skiverne i ca. 2 min. på hver side. Lad dem så dryppe af på et stykke køkkenrulle, så overskydende fedt opsuges.

5. Servér lammegryden rygende varm med de stegte auberginer på toppen og med en skive rugbrød til.

Næringsindhold

Energi 722 kcal Protein 42,4 g Kulhydrat 91,6 g – heraf kostfibre 20 g Fedt 25,3 g

Beregningen tager afsæt i, at du som mand spiser 1/3 af den samlede ret, der er tilpasset en familie bestående af 2 voksne og 2 børn.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: