Steak med fritter og dampet spinat

Sund, lækker og eksklusiv mad behøver ikke at være besværligt at lave. Denne ret gør ligefrem enkelheden til en styrke.

25. juni 2012 af Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 bøffer a ca. 150 g (fx af culotte eller tyndsteg) 3 spsk. olivenolie 4 bagekartofler a 250 g 1 stilk frisk rosmarin 1 fed hvidløg Ca. 1,2 kg frisk babyspinat 1 løg 2 spsk. cremefraiche (18 %) Salt og peber

Tilberedning Først fritterne. Tænd oven på 220°, og skær kartoflerne i ca. 1 cm brede stave. Vend dem i 2 spsk. olivenolie, et fed presset hvidløg, rosmarin og salt.

Bred kartoflerne ud i en bradepande med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min. Vend dem undervejs, så de bliver sprøde.

Varm 1 spsk. olie på en tykbundet pande, og brun bøfferne i ca. 30 sek. på hver side. Skru ned for varmen, og lad dem stege i ca. 4 min. på hver side.

Varm lidt mere olie, og sautér finthakket løg, til det er gyldent. Tilsæt den skyllede spinat, og lad denne falde helt sammen, før der tilsættes cremefraiche, salt og peber. Det hele røres godt rundt.

Anret til sidst bøffen oven på spinatsaucen og med fritterne on the side.

Om steak med fritter og spinat

De hurtige løsninger til middag behøver ikke at være kedelige eller usunde. Et par lækre fedtfattige bøffer er lavet på få minutter og udgør et sandt kongemåltid for en træningstræt krop.

Tilbehøret kan også gøres enkelt. I dette tilfælde klarer vi den med spinat, kartofler og lidt løg. Netop spinaten fortjener opmærksomhed, for de grønne blade bugner af vitaminer, mineraler og mikroskopiske plantestoffer, der alle sammen gavner din krop. Rettens røde kød er tidligere blevet beskyldt for at forvolde kræft. Fakta er dog, at der er masser af kvaliteter ved det røde kød, og så længe du ikke forkuller det på grillen eller pøser flere håndfulde salt på, vil det gavne din sundhed. Det samme vil kartoflerne, for selvom større mængder skader blodsukkeret og kredsløbet og på sigt gør dig tromlefed, så er de her i retten balanceret, så du kan nyde dem helt uden at skulle bekymre dig.

Næringsindhold pr. portion

Energi 750 kcal Protein 61,1 g Kulhydrat 75,3 g Kostfibre 12,6 g Fedt 25,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: