4 personer.
Opskrift:
2 andebrystfileter
1 dl teriyaki
Sort peber
Misodip:
50 g misopaste
1½ tsk. sesamolie
1 spsk. tahin
1 spsk. mirin
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
2 dl røde fuldkornsris
Havsalt
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Tilbehør
- Koriander
Tilberedning Læg andekødet i en beholder sammen med teriyaki og lidt peber. Stil det på køl i 8 timer. Rør misodippen, og stil den på køl. Skyl og kog risene. Steg andekødet i olivenolie og med det fedt, som afsmeltes under stegningen (20 min. på skindsiden og 10 min. på den anden side). Pak andebrystet ind i bagepapir, læg et klæde om, og lad det hvile i 15 min. Skær det i 1 cm tykke skiver, og anret det på risene med misodip og frisk koriander.