Bagt kyllingebryst med peberfrugt og hvidløg

Pinjekerner er fulde af mineralet zink. For at optage zinken skal du spise protein fra kød samtidig.

© Thomas Dahl

Bagt kyllingebryst med peberfrugt og hvidløg

Fjerkræ er en sund og fedtfattig kilde til mættende og muskelopbyggende proteiner i et aktivt træningsliv. Her får du en super velsmagende og sund opskrift på bagt kyllingebryst med peberfrugt.

7. marts 2019 af Anders Karmark

Bagt kyllingebryst med peberfrugt og hvidløg

Ingredienser (til 2 personer):
  • 2 stk. kyllingebryst (helst med skind og ben) 
  • 2 løg 
  • 2 store eller 4 små modne tomater 
  • 1 grøn peberfrugt 
  • 4 fed hvidløg 
  • 1 spsk. frisk eller tørret timian 
  • 1 spsk. frisk eller tørret rosmarin 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber 
  • 30-40 g ristede pinjekerner 
  • Frisk basilikum og salat til pynt

Sådan gør du

  1. Hak hvidløg fint. Skær løg, tomat og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Vend dem sammen med rosmarin, timian, olivenolien og lidt salt og peber. Læg kyllingebrysterne i en bradepande eller et ildfast fad, og fordel tomatblandingen rundtom og ovenpå. 
  2. Bag det hele i ovnen ved 180 grader i 25 min. Rist pinjekernerne på en pande, til de er lysebrune. 
  3. Tag maden ud af ovnen, og pynt med pinjekernerne og frisk basilikum. Servér med groft brød og salat.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 450 kcal
Protein: 36,1 g
Fedt: 26,7 g
Kulhydrat: 19,4 g
Kostfibre: 4,7 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: