Havregrød med frugt
© iStock

Cremet havregrød med lækker topping

Pift den traditionelle havregrød op med simple ingredienser.

17. august 2017 af Anders Karmark

Havregrød med æg, banan, bær, nødder og sirup

De valsede havregryn er sunde, mættende og fiberrige klas­si­ke­re, og de kan serveres så meget mere spændende end ved blot at blive hældt i en skål og overdrysset med ro­siner og sukker. 

Prøv denne fantastiske udgave af den traditionelle morgenmad. Med få ingredienser bliver havregrøden cremet, sød og super sund.

Ingredienser (til 2 pers.)

2 dl grovvalsede havregryn
2 dl vand
2 dl minimælk
2 æg
1 tsk. ingefærpulver
1 tsk. sukker
½ tsk. salt


Til topping

1 banan
2 håndfulde bær*
2 håndfulde nødder
Lidt sirup eller honning


*Bonus-info

Blåbærrenes antocyaniner hører til naturens mest kraftfulde plantestoffer. De bremser skadelig iltning af hjernen og mindsker muskel­ømheden i dagene efter et krævende træningspas.

Sådan gør du

  • Bring vand, mælk og havregryn i kog i en kasserolle. 
  • Når grøden er kogt næs­ten færdig, tilsættes æg, salt, ingefærpulver og suk­ker. 
  • Tag grøden af varmen, og rør godt i den, til det hele er blandet godt sammen.
  • Skær bananen i tern eller skiver, og pynt grøden med dem samt de øvrige toppings.
  • Servér straks.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 474 kcal
Protein: 21,5 g
Fedt: 19,6 g
Kulhydrat: 57,1 g
Kostfibre: 7,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: