Appelsinglaseret laks til to personer
- 2 laksestykker a ca. 175 g 1 fennikel
- 2 lime 1 citron Havsalt
- En håndfuld friske mynteblade
- 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
- 2 skiver groft landbrød
- Marinade til laksen
- 2 spsk. soja 4 spsk. appelsinsaft
- 1 spsk. ahornsirup 1 tsk. fintrevet ingefær Kværnet sort peber
Fremgangsmåde:
- Gå laksen efter for ben. Bland marinaden, og pensl oversiden af laksen med lidt af marinaden. Læg fisken på en tallerken med oversiden ned i lidt af marinaden. Læg film over, og stil på køl 1 time.
- Snit fennikel fint på et snittejern, og marinér den i saften fra den ene lime og en halv citron. Krydr med salt og peber, smag den til.
- Steg fisken i olivenolie på en slip let-pande, først på oversiden i ca. 3 minutter, vend så fisken, og steg færdig på skindsiden.
- I det sidste minuts stegetid hældes resten af marinaden over fisken – øs marinade over fisken med en ske gentagne gange.
- Anret fisken med lime, citronbåde og fennikelcrudité med mynte, og servér med groft brød til.
Næringsindhold pr. person:
- Energi: 552 kcal
- Protein: 39,3 g
- Fedt: 25,9 g
- Kulhydrat: 43,1 g
- Kostfibre: 4,8 g
LÆS OGSÅ: Laks: Vitaminrig superfood