Grillet tun med salsa og pastasalat

Måltidet retter et skarpt angreb på fedtdepoterner og booster din sundhed med fiskeprotein, fuldkornspasta og et bjerg af grønsager.

24. marts 2011 af Martin Kreutzer

En norsk undersøgelse vakte stort ståhej blandt ernæringsforskere, da den viste, at det nærmest er umuligt at blive fed, hvis der står fiskeproteiner på menuen. Fiskeproteinerne stimulerer i særlig grad mæthedsfornemmelsen og får os til at spise mindre. Og når det gælder fiskeproteiner, er tunen i særklasse.

Den store rovfisk brillerer samtidig med et meget lavt fedtindhold, og det er en medvirkende årsag til, at du rent kaloriemæssigt kan skrue gevaldigt op for tunmængderne uden at bekymre dig om kalorierne.

Når du alligevel skal begrænse dig til 150-200 gram tunfisk om ugen, skyldes det dens høje indhold af kviksølv. Ud over mange fiskeproteiner byder månedens måltid med sine mange grønsager på masser af kalorielet fylde. Ud over at mætte for få kalorier bidrager de 200 gram grønt med masser af vitaminer og mineraler til din generelle sundhed.

Ingredienser (1 person) 1 skive frisk tun på ca. 150 g 100 g fuldkornspasta 100 g grønne asparges 8-9 cherrytomater 1 lille fed hvidløg ¼ rødløg 2 tsk. olivenolie 1 tsk. balsamicoeddike 1 spsk. hakket persille Salt og peber

Tilberedning Skyl aspargesene, og knæk den nederste ende af. Damp dem møre i lidt vand tilsat salt – de skal kun koge et par minutter. Lad dem dryppe og køle af i en sigte. Skær dem i 3 cm lange stykker. Skær 5-6 af cherrytomaterne i kvarter.

Kog pastaen. Vend den med tomater, asparges og halvdelen af olivenolien.

Hak hvidløg, rødløg og resten af tomaterne fint, og bland med olie og balsamico. Tilsæt persille, og smag til med salt og peber.

Grill tunbøffen højst 2 min. på hver side – den bliver tør, hvis den steger for længe. Krydres med lidt salt og et godt drys friskkværnet peber. Servér straks.

Se også vores lækre og sunde pastasalat med kylling

Næringsindhold pr. portion

Energi 660 kcal Protein 57,3 g Kulhydrat 83,8 g Kostfibre 13,3 g Fedt 13,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: