Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserOpskrift: (hovedret til 4 pers.)
1 oksemørbrad på ca. 1-1,5 kg
0,5 liter æblemost
2 fed presset hvidløg
Et par stilke frisk rosmarin
1. Start med at lave en marinade af æblemost, presset hvidløg og rosmarinkviste.
2. Puds mørbraden af, så du får fjernet de værste sener, fedt m.m. Læg den i en plastikpose, hæld marinaden over, og forsegl posen godt.
3. Lad mørbraden marinere i 6-12 timer på køl. Vend den evt. i ny og næ.
4. Varm grillen godt op, og brun mørbraden hurtigt på alle sider.
5. Tag mørbraden fra varmen, og lad dernæst temperaturen på grillen falde lidt, så kødet ikke branker.
6. Grill nu mørbraden i 3 omgange – alle på 15 min. og med 15 min. hvilepause imellem.
7. Hav altid et stegetermometer i kødet, som skal ende på 55-60 gr. Til sidst lader du kødet hvile, og her vil det nemlig stige til yderligere ca. 65 gr. Og så vil det være perfekt rosa!
Grilltid/marinering: Ca. 1½ time/12 timer
Egnet til: Den store grillaften, hvor du har rigelig tid, og selskabet virkelig skal forkæles og imponeres.
Om intervalstegning: Stegemetoden ‘intervalstegning’ er blevet den store åbenbaring blandt erfarne grillmastere. Ved denne stege-hvile-metode får kødet nemlig den perfekte kernetemperatur – og kødet opleves ekstremt mørt. Man arbejder med flere små stege- og hvile-‘etaper’, og intervalprincippet gør, at blodet sætter sig, og kødet bliver helt ensartet stegt ind imod den rosa midte.
Opret gratis profil, og læs videre, når du er logget ind.
Det er nemt, hurtigt og gratis at oprette en profil. Dealen er, du siger ja til at modtage vores nyhedsbrev, og så bliver vi ved med at lave Danmarks bedste bilstof.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Aktiv Trænings nyhedsbrev med artikler samt markedsføring om Aktiv Træning via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via afmeld linket. Læs mere