Når der skal kød på grillen...
Har du tid, så bland marinaden, og læg kødet i den, aftenen inden du skal grille, for at give kødet ekstra smag.
Svinekotelet med frisk hvidløg og estragon
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg og estragon fint, og vend med lidt olie, salt og peber.
- Vend blandingen sammen med koteletterne i en pose.
- Kan lægges i køleskabet, hvis du forbereder det dagen før.
- Grill koteletterne på en meget varm forvarmet grill.
- Vend dem, når de nemt slipper grillristen.
- De skal have ca. 3-4 min. på hver side.
Tip: Svinekød er klassisk hverdagsmad, men bliver markant mere interessant, når det krydres godt.
Hakkebøf rørt med frisk timian, løg, persille, paprika og tomatpesto
Fremgangsmåde
- Hak lidt timian, persille og løg fint, og rør det sammen med det hakkede oksekød, paprika og lidt tomatpesto til en fast fars.
- Form farsen til bøffer, ca. 1 cm tykke.
- Grill dem på en meget varm forvarmet grill.
- Vend dem et par gange i løbet af ca. 6-8 min.
Tip: Lidt krydderier og grønsager og en tur på grillen kan pifte en ellers lidt halvkedelig hverdagshakkebøf gevaldigt op.
Kyllingebryst marineret i rosmarin og revet citronskal
Fremgangsmåde
- Lav en marinade med lidt hakket rosmarin, revet citronskal samt olivenolie, salt og peber.
- Kom kyllingebrysterne i en pose sammen med marinaden.
- Grill kyllingebrysterne på en meget varm forvarmet grill.
- Vend dem, når de nemt slipper grillristen.
- De skal have ca. 3-4 min. på hver side.
Tip: Halverede kyllingebryster er hurtigere færdige på grillen, og marinaden påvirker kødets smag mere.
Andebryst med revet appelsinskal og -saft, soja og frisk chili
Fremgangsmåde
- Lav en marinade: Hak chili, og rør den sammen med lidt olie, soja, peber, appelsinsaft og den revne appelsinskal.
- Skær sener og fedt fra andebrystet, og kom det i en pose med marinaden.
- Grill kødet på en meget varm forvarmet grill.
- Vend det, når det nemt slipper grillristen, ca. 2-3 min. på hver side.
- Det behøver ikke at være helt gennemstegt.
Tip: Kan ligesom kyllingen halveres, inden det smides på grillen.