Den dynamiske duo: Rødt kød + grønkål.

Maskulin herreret

Mangler du jern, kan du træne som besat uden resultat. Det problem undgår du med denne ret, grillet steak med grønkålssalat, hvor vi skruer op for både kød og sundhed.

28. oktober 2013 af Martin Kreutzer. Opskrift: Mads Persson.

Når du har spist dette måltid, kan du glæde dig over, at det har dækket omtrent halvdelen af dit daglige behov for jern. Det kan du især takke oksekødet for, der er en af naturens helt store kilder til jernmineralet.

Det er især dig, som træner flittigt, der skal gøre dig gode venner med jernet. Ved konditionstræning kan du nemlig øge dit blodvolumen markant og derved få kroppen til at transportere mere ilt til musklerne.

Men for at øge blodmængden har din krop behov for et solidt skud jern. Uden det kan du træne som en verdensmester, uden at formen rykker sig en millimeter.

Er du en ivrig løber, bliver jernbehovet ekstra udtalt. Undersøgelser viser nemlig, at føddernes mange slag mod underlaget knuser de røde blodlegemer i de yderligt liggende blodkar. Det skaber ekstra behov for jern, som ideelt set erstattes gennem en ret som denne.

Som tilbehør kan du spise den vitaminrige grønkålssalat for at sætte skub i kroppens optagelse af jernet.

Grillet steak med sprød grønkålssalat (til 4 personer)

Ingredienser: 4 oksesteaks, fx af filet eller anden mager udskæring Ca. 8 stilke rå grønkål, ribbet fra stilken og strimlet 1 håndfuld hasselnødder, let ristede 1 æble i tern 1 rødløg, finthakket 8 spsk. fløde (13 %) 1 spsk. hvid balsamico 1 knivspids hvid peber Saften af én citron 1 tsk. akaciehonning 1 spsk. olie til stegning 1 kvist rosmarin 2 fed hvidløg

Sådan gør du:

1. Start med salaten, hvor du blander grønkål, hasselnødder, æble og rødløg i en dressing af fløde, balsamico, peber, citronsaft og honning. Salaten må gerne være våd af rigelig dressing.

2. Varm olien op i en tykbundet pande, og steg dernæst bøfferne sammen med en rosmarinkvist og et par fed hvidløg for at give smag.

3. Afstem stegetiden efter bøffernes tykkelse og dine præferencer. Men begynd altid med høj varme, og skru derefter løbende ned for blusset.

4. Servér bøfferne, evt. smurt med hvidløget og rosmarinen, sammen med den sprøde grønkålssalat. Som ekstra tilbehør passer kartofler eller andre rodfrugter også fortrinligt ind.

Næringsindhold

Energi 694 kcal Protein 46,2 g Kulhydrat 72,1 g – heraf kostfibre 10,2 g Fedt 26,9 g

Beregningen tager afsæt i, at du som mand spiser 1/3 (inkl. 300 g kartofler) af den samlede ret, der er tilpasset en familie bestående af 2 voksne og 2 børn.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: