Grillede løg med pimentdressing og frisk basilikum
Ingredienser:- 5 løg
- 10 forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 dl olivenolie
- ½ dl hvidvinseddike
- Salt og peber
- Frisk basilikum til pynt
Læs også: Hvidløg har mange fordele. Læs her, hvorfor du skal spise hvidløg.
Sådan gør du
- Skær peberfrugt og hvidløg i grove tern. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10-12 min., til de begynder at få sorte pletter. Lad dem køle godt af.
- Blend de bagte, afkølede peberfrugter og hvidløg sammen med olivenolie og hvidvinseddike samt lidt salt og peber til en tyk, ensartet dressing.
- Pil løgene, og halvér dem. Skær enden af forårsløgene, og del dem i 3 lige lange stykker. Tilbered løg og forårsløg på en mediumvarm grill, og vend dem ofte. Forårsløgene skal ikke tilberedes så længe.
- Vend løg og forårsløg med lidt salt og peber, og anret dem på et fad. Stænk pimentdressingen ud over, og pynt med frisk basilikum.