Grønkålssuppe med græskar, æble og sprød kalkunbacon
© Thomas Dahl

Grønkålssuppe med græskar, æble og sprød kalkunbacon

Grønkålssuppen er hurtig at lave og er et perfekt måltid til dig, der har en travl hverdag. Få opskriften på en af sæsonens sundeste supper lige her.

5. marts 2019 af Anders Karmark

Grønkålssuppe med græskar, æble og sprød kalkunbacon

Ingredienser (til 4 pers.):
  • 200 g renset grønkål
  • 2 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g kartofler
  • 1 l vand
  • 2 dl cremefraiche (18 % fedt)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 200 g renset og skrællet græskar
  • 2 æbler
  • 10-12 skiver kalkunbacon
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær græskarret i små tern, og rist dem af på en meget varm forvarmet pande i 2 spsk. olivenolie, til de er lysebrune. Rist derefter kalkunbaconen på panden, til den er sprød.
  2. Snit løg og hvidløg fint, og sautér dem i en gryde i 2 spsk. olivenolie. Skær kartoflerne i små tern, og tilsæt dem sammen med 1 l vand. Lad det simre i ca. 15-20 min. Tilsæt grønkål og cremefraiche, og lad det simre i yderligere 5 min. Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  3. Skær æblerne i små tern, og anret dem med den friskhakkede timian, græskartern og kalkunbacon oven på suppen. Servér grovbrød til.

Næringsindhold pr. person (inkl. 1 skive grovbrød):

Energi: 510 kcal

Protein: 22,2 g

Fedt: 21 g

Kulhydrat: 63,3 g

Kostfibre: 9,7 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: