Grønkålssuppe med græskar, æble og sprød kalkunbacon
Ingredienser (til 4 pers.):- 200 g renset grønkål
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g kartofler
- 1 l vand
- 2 dl cremefraiche (18 % fedt)
- 4 spsk. olivenolie
- 200 g renset og skrællet græskar
- 2 æbler
- 10-12 skiver kalkunbacon
- 1 spsk. friskhakket timian
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skær græskarret i små tern, og rist dem af på en meget varm forvarmet pande i 2 spsk. olivenolie, til de er lysebrune. Rist derefter kalkunbaconen på panden, til den er sprød.
- Snit løg og hvidløg fint, og sautér dem i en gryde i 2 spsk. olivenolie. Skær kartoflerne i små tern, og tilsæt dem sammen med 1 l vand. Lad det simre i ca. 15-20 min. Tilsæt grønkål og cremefraiche, og lad det simre i yderligere 5 min. Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt og peber.
- Skær æblerne i små tern, og anret dem med den friskhakkede timian, græskartern og kalkunbacon oven på suppen. Servér grovbrød til.
Næringsindhold pr. person (inkl. 1 skive grovbrød):
Energi: 510 kcal
Protein: 22,2 g
Fedt: 21 g
Kulhydrat: 63,3 g
Kostfibre: 9,7 g