Tallerken med pandekager og æble
© iStock

Havregrødspandekager med æble og sirup

Spis dig mæt i lækre, sunde pandekager med god samvittighed.

10. august 2019 af Anders Karmark

Havregrødspandekager med æbler, sesam og sirup

Havren er fyldt med kulhydrater, vitaminer og sunde fedtsyrer samt et pænt proteinindhold. Desuden kan bare 100 gram havregryn dække en tredjedel af dit dag­lige behov for fibre. 

På ingen tid og med få ingredienser kan du lave disse sunde og lækre havregrødspandekager. De er perfekte til morgenmad, snack eller dessert.

Ingredienser (ca. 10 stk.)

400 g havregrød
1 spsk. flormelis
2 æg
2 spsk. mel
Neutralt smagende olie til stegning


Til topping

1 æble
Lidt sirup


Tip

Lav evt. ekstra havregrød til morgenmaden.

Du kunne jo f.eks. prøve denne opskrift på en cremet og lækker havregrød.

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til en sammenhængende masse/pandekagedej.
  • Steg pandekagerne i olie på en forvarmet pande.
  • Skær æblet i tern el. tynde skiver og pynt pandekagerne.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi: 155 kcal
Protein: 6,5 g
Fedt: 9,1 g
Kulhydrat: 12,6 g
Kostfibre: 1,1 g

Havregryn smager godt - og så er det proppet med vitaminer, kulhydrater og sunde fedtsyrer. Læs her, hvorfor din krop elsker at starte dagen med havregryn.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: